ДОБРЕ ВИЈЕСТИ ЗА РАДНИКЕ С БАЛКАНА: Индустрија ове европске земље прогласила економски крај пандемије...

Удружење индустријалаца очекује да ће привредни раст ове године бити између 3,5 и 4 процента.

BUKA portal / 21. јул 2021

Удружење индустријалаца (ИВ) Аустрије прогласило је у уторак, из економског угла гледано, крај пандемије коронавируса.

У текућем трећем кварталу привреда ће се поново вратити на ниво на којем је била прије кризе, каже генерални секретар Удружења Кристоф Нојмајер.

То, упозорава, може да успори недостатак стручне радне снаге и непримјењивање фиксно планираних инфраструктурних пројеката.

Удружење индустријалаца очекује да ће привредни раст ове године бити између 3,5 и 4 процената, преноси Танјуг.


Нојмајер је на конференцији за новинаре затражио стабилне услове за предузећа и њихове запослене како би раст био одрживо ојачан.

Према његовим ријечима, нису корисне дискусије о скраћењу радног времена на четири радна дана у седмици или нова евалуација већ планираних инфраструктурних пројеката.

С тим у вези је споменуо министрицу инфраструктуре Леонору Гевеслер, која је затражила нову евалуацију великих пројеката, а само заустављањем изградње аутопута А26 код Линза и брзе саобраћајнице код Беча С1 угрожава се 27.500 радних мјеста.

Нојмајер је указао да се на глобалном нивоу већ мјесецима догађа опоравак, а с реалним растом свјетске привреде од шест посто, то је највећа експанзија у протеклих пет деценија.

"Свјетска привреда се налази усред фазе бума с уобичајеним пропратним ефектима, позитивним, као и негативним", рекао је он.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.