Додик: Да Изетбеговић поштује Устав, БиХ не би била у кризи и парализи

Предсједник СНСД Милорад Додик рекао је да СНСД увијек поштује Устав БиХ, те да га тако поштује и (предсједник СДА) Бакир Изетбеговић онда БиХ не би била у перманентној кризи и парализи.

Srna / 29. јун 2019

– Устав БиХ је оно што је од почетка у нашем настојању, исто као и да овдје градимо стабилну заједницу. Наравно да са тим иде и поштивање закона, али ако он мисли на ту врсту приче како је неко наметнуо причу о закон о одбрани и да треба да се ради онда му поручујем да то нико не крши, нити је кршио, нити мисли да крши у наредном времену – рекао је Додик на питање новинара да прокоментарише изјаву Изетбеговића да Савјет министара може бити формиран наредне седмице уколико су Додик и СНСД, како каже, спремни да поштују Устав и раније донесене законе.

Додик је наглаио да у том погледу нигдје не пише никаква обавеза, осим да ће институције да раде на томе и оне и раде.

 

Лидер СНСД је додао да није први пут да Изетбеговић тако нешто каже и поновио да СНСД поштује, прије свега, Устав БиХ, а самим тим и законе

– Камо среће да и он поштује Устав и законе, јер онда БиХ не би била у перманентној кризи и парализи – констатовао је лидер СНСД.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.