Додик коментарисао наводе СДА о ''државном удару''

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да правосудне институције треба пустити да раде свој посао, па тако и када је ријеч у вези са случајем "респиратори" како би што прије завршиле ту причу.

SRNA / 29. мај 2020

  На питање да прокоментарише став СДА да је задржавање премијера Федерације БиХ Фадила Новалића у просторијама СИПА-е доказ да је "Тужилаштво задужено само за прогон Бошњака и да је на сцени покушај државног удара", Додик је рекао да је симптоматично да када Тужилаштво БиХ отвори неки предмет против Бошњака тада је, како кажу, на сцени државни удар и прогон Бошњака.

"Како то није био државни удар када су вођени разни предмети против Срба, па на крају крајева и против мене су били намјештени разни судски процеси без било каквих доказа? Како тада нико од бошњачких политичара није рекао да је на сцени државни удар? Па и политичари из реда хрватског народа било су предмет разних судских поступака и сви су ћутали, тада су бошњачким политичарима ваљали и Суд и Тужилаштво", навео је Додик.

Он је упитао шта је са одлукама Уставног суда БиХ и покушајима отимања имовине Републике Српске мимо свих закона и оно што је најважније мимо Дејтонског мировног споразума, да ли је ту ријеч о прогону Срба и свега што је српско?

"Изгледа да политичком Сарајеву правосудне институције не ваљају само када су они предмет истих, а када се њима удара на Републику Српску и испуњавају жеље сарајевске чаршије онда је све потаман", констатовао је члан Предсједништва БиХ из РС-а


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.