Додик коментарисао раскид уговора о куповини мобилне болнице

Овако то види Додик

SRNA / 29. мај 2020

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Добоју да раскидом уговора о куповини мобилне болнице Република Српска неће имати никаву штету јер ће уплаћени новац бити враћен.

"То само говори да Република Српска није калкулисала с тим. Дакле, сам прекид тог уговора је због створене атмосфере да се неуважавају сложене околности под којим је била извршена набавка. Кризни штаб је раскинуо уговор и све ће бити враћено у првобитно стање", рекао је Додик новинарима у Добоју.

Када је ријеч о тврдњама опозиције да су раскидом овог уговора остварене неке побједе, Додик је поручио да се побједе остварују на изборима, а не борбама које они измишљају и које сами са собом воде покушајући да покажу како је нешто било проблематично.

"У суштини сав проблем је у чињеници да процедуре које је смо требали спровести кроз Агенцију за лијекове БиХ су ужасно споре. Чињеница је да се опрема налази на царинским терминалима у Градишци, али не може да буде оцарињена јер фали та сагласност и очигледно је да Агенција за лијекове није била спремна да ради брзо и прати све што је неопходно", појаснио је Додик.

Када се показало колико споро се спроводе процедуре, навео је Додик, одлучено је да се болница постави на онај дио који се могао царинити без сагласности Агенције за лијекове у нади да ће ускоро бити оцарињен и стићи остатак опреме.

"Видимо да то већ неколико седмица не стиже, да имамо проблема и напросто донесена је одлука о раскиду уговора. Не видим никакву штету за Републику Српску, јер ће уплаћени новац бити враћен када партнер, односно човјек који је хтио да помогне у свему овоме то комплетира", нагласио је Додик.

Додик је нагласио да ће бити разговарано да ли ће та болница бити набављена у неком каснијем периоду и да би било фер и коректно да се ова прича стави ад акта.

"Они који у томе виде неку добит, то је њихов проблем", поручио је Додик.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.