Додик најавио: Скуп подршке утамниченим херојима наших јавних набавки   

 „Владајућа коалиција окупљена око СНСД-а  организоваће масовни скуп са кога ћемо пружити подршку неправедно утамниченим херојима наших јавних набавки"

Slobodan Durmanović / 25. септембар 2021


Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је окупљање присталица владајућих странака испред зграде Окружног суда у Бањалуци, након што је тај суд у сриједу одбацио жалбе на одлуку о притвору директору Института за јавно здравство РС Браниславу Зељковићу и власницима и директорима приватних фирми, Саши Марковићу, Драгану Дубравцу и Славку Бојићу, који су осумњичени за тешке злоупотребе у јавним набавкама медицинске опреме током пандемије ковида 19.

 „Владајућа коалиција окупљена око СНСД-а  организоваће масовни скуп са кога ћемо пружити подршку неправедно утамниченим херојима наших јавних набавки, које су најприје ухапсили неки полицајци на један каубојски начин, и то циљано баш на наш велики празник, да све нас што више понизе. А онда су их неке судије и тужиоци бацили у тамницу и на медијску ломачу, на начин како је то некада на неким другим просторима радила инквизиција! Ја и ми то више нећемо мирно посматрати, јер, ако сада ово прође, сутра ће тако завршити и многи други хероји наших јавних набавки, који су, заједно са мном и цијелом нашом Владом, најзаслужнији што смо у једном изузетно тешком, неизвјесном времену спасили стотине хиљада људских живота! Па, јел' ми сад треба да мирно сједимо и чекамо скрштених руку да видимо ко је сљедећа мета на њиховој црној листи за одстрел часних и поштених људи: ја, предсједница Жељка, премијер Вишковић, господа Стевандић, Ђајић, Чађо или неко седми, десети? Е, па неће моћи, неће проћи!“, поручио је Додик на ванредној прес конференцији. 

Упитан како коментарише налазе тужилаштва да су осумњичени фактурисали цијене заштитних медицинских маски по 20 пута већој цијени од набавне, а цијене заштитних медицинских одијела по дупло већој цијени од набавне, Додик је одговорио да ту нема ништа незаконито. „Па, ви заборављате да смо ми у јеку пандемије морали да се сналазимо како знамо и умијемо и зато је наша влада одлучила да ничим не ограничава наше јавне набавке. Тако је почео велики хумани подухват, не само ових четворо храбрих људи, јер има још много наших знаних и незнаних јунака који су повукли све своје везе и код нас и у свијету, несебично улажући у послове наших јавних набавки свој муком стечени професионални углед, сав свој ентузијазам и надљудске напоре, не питајући ниједног тренутка колико ће они зарадити у тим пословима. Па чак и да су зарадили милионе, то су смијешне цифре спрам посљедица које би наступиле да они својим вјештинама нису успјели у нашим јавним набавкама, а које би се мјериле хиљадама изгубљених живота. И умјесто да им сви покажемо поштовање и одамо признање као спасиоцима, отуђени центри моћи унутар нашег правосуђа против таквих људи проводе јавни линч, општу харангу, смишљају најогавније лажи!“, рекао је Додик. 

Мислио је, каже, да је прошло вријеме оваквих истрага када је Влада прошле године вратила добављачу мобилну болницу, коју је набавила за смјештај обољелих од ковида. „И тад су причали како то није по закону, пријетили хапшењима и затвором и ми смо попустили пред њиховим лажима. Вратили смо већ купљену мобилну болницу, једну од најмодернијих у свијету, ал' сад видим да смо се заје......ли! Јер, не значи ништа тим отуђеним центрима моћи у правосуђу то што ми покушавамо да спашавамо животе. Они само знају да питају пошто си ово набавио, кол'ко си платио, шта је коштало, к'о да не знају да људски животи немају цијену! Увјерен сам да се они тако само праве луди и да нас покушавају направити лудима, али, ево, томе је дошао крај. И ако нам опет буде затребала та мобилна болница, ево сад им кажем: опет ћемо је набавити, ал' је више нећемо враћати. Ако другима не треба, нама у Влади треба још више болница и много чега другог! Па ћемо видјети ко ће се на крају посљедњи смијати!“, поручио је Додик.  

Текст је сатиричног карактера


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.