Додик: Нећу гласати за Годишњи национални план за приступање НАТО-у

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да на ванредној сједници Предсједништва неће гласати за Годишњи национални план за приступање БиХ у НАТО.

BUKA portal / 16. август 2019

Buka

Додик је рекао да ће Српска након 5. септембра, када истиче рок за формирање Савјета министара, који су у споразуму о формирању власти на нивоу БиХ дефинисали СНСД, ХДЗ и СДА, одлучити како ће се даље понашати у односу на БиХ.

- Ићи ћу на сједницу Предсједништва БиХ заказану за уторак, 20. августа. Не тражим да буде повучена та тачка дневног реда, него ћу гласати против. На то ме обавезује одлука о војној неутралности Народне скупштине Републике Српске. Бошњаци су у сарадњи са Американцима све искомпликовали до те мјере да сада имамо ову ситуацију, рекао је Додик за РТРС.

Он је додао да на сједници Предсједништва, вјероватно, неће бити именован ни Зоран Тегелтија којег је СНСД предложио за предсједавајућег Савјета министара.

- Сачекаћемо још неки временски период који предвиђа живот тог споразума, а то је 5. септембар, а након тога ћемо се одлучити у вези са неким политикама, истакао је Додик.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.