Додик одговорио Предсједнику Суда БиХ на прозивку о имовини у Русији: Поклањам ти...

За српског члана Предсједништва БиХ, предсједник Суда БиХ примјер је нефункционалног правосуђа у БиХ.

BUKA portal / 10. септембар 2020

Foto: BUKA

Додик је Дебевца оптужио за сумњиве аранжмане, али и за посједовање неограничене моћи да издаје налоге за прислушкивања, те за прикривање шпанског држављанства. Сваку од оптужби Дебевец је демантовао и позвао Додика да их докаже.

- Видим да је касније реаговао и нешто поменуо како ја имам држављанство Србије. Тачно је да имам држављанство Србије и ја сам то пријавио. Што се тиче његове приче о имовини, све што имам у Русији поклањам њему, тако да може то тамо да прода, па фино употријеби у одбрану од силних оптужби - каже Додик.

Додик је говорио и о спрези правосуђа и обавјештајних структура у БиХ. Оптужбе је изнио и на рачун појединих амбасадора који су, како је рекао, по његовом сазнању вршили притисак над судијама и тужиоцима за покретање поступка против појединаца у БиХ.

- Данас слушам ове као пријатеље америчке који кажу - "борба за владавину права". Којег права, извините? О чему причате? О томе како директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ може да буде човјек без дипломе, а пише тамо да мора да има диплому? О томе причате? Или о томе да предсједник Суда може да буде човјек који скрива свој идентитет? Није спорно, може он да има и пет држављанстава, али да ли има разлог да крије то? - пита Додик.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.