Додик: Оно што Станивуковић тврди је злочин против човјека

"То што он тврди је злочин против човјека, тако олако дижући панику у Републици Српској, за шта нема никаквог основа, нити разлога"

BUKA portal / 24. септембар 2021

 

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да има пуно повјерење у људе који раде у бањалучком Клиничком центру, те истакао да је оно што тврди градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић о угрожености пацијената на Унивезитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске тотална лаж и представља апсолутно опасну ствар.

"То што он тврди је злочин против човјека, тако олако дижући панику у Републици Српској, за шта нема никаквог основа, нити разлога", рекао је Додик за РТРС, коментаришући изјаву Станивуковића да је здравље пацијената угрожено због кисеоника који се користи на УКЦ-у.

Према Додиковим ријечима, тим неистиним тврдњама нанесено је озбиљно зло европској компанији која то производи и испоручује.

Додик је оцијенио да опозиција у Српској стално покушава направити ситуација неког хаоса, да он може да разумије политичку борбу, али да је дошло до неиздрживости везано за тако неодговорно понашање.

"Нисам уморан, спремам се за политичку бору, али је веома тешко борити се с глупостима. Тај градоначелник је дужан да тим здравственим радницима, према буджету који је усвојен, исплати одређени износ као дио захвалности града, а он им још подваљује овакву врсту приче", рекао је Додик.

Станивуковић је данас изјавио да ће против одговорних лица поднијети кривичне пријаве због, како је рекао, испоручивања кисеоника УКЦ-а "који није прошао контроле и испоручује га фирма која има дозволу за увоз само техничког, а не и медицинског кисеоника".

Кисеоник који се даје пацијентима у УКЦ Републике Српске исти је као кисеоник који се употребљава у свим болницама у региону и Европи, те пацијенти немају разлога за страх, рекао је раније данас генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Срна


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.