Додик: Ово је политичка туча

"Народ не треба да се секира, ово је политичка туча, ово је политичка борба, која ће мало дуже трајати" рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а након сједнице Извршног комитета СНСД-а

BUKA / E.P. / 14. фебруар 2020

Foto: BUKA

Овдје се не ради о блокадама, ја не блокирам, ја ћу ићу на сједнице, јер по пословнику ако се други пут не појавим онда друга два члана Предсједништва могу донијети одлуку.

Поручио је је да је важно очувати јединство и да је пређена црвена линија дјеловања.

- Ово је кривично дјеловање судија Уставног суда. Ово је дио укупне композиције против Републике Српске - истакао је Додик.

Поновио је да тамо гдје могу да зауставе доношење одлука да ће их зауставити.

- А, тамо гдје можемо да одлучујемо да гласамо против. То се данас видјело и у Дому народа. Тако ће бити и у Представничком дому - рекао је Додик.

Подсјетио је да су у Дому народа четири посланика СНСД-а гласали против, а један посланик СДС-а је био уздржан.

- Ово значи да смо посложили нове приоритете - поручио је Додик.

Он се осврнуо и на стање у Електропривреди

"Нико неће бити истјеран из Електропривреде. До данас је пријављено за отпремнину преко 400 људи. Послије тога се неће моћи запослити у Електропривреди. Дефинитивно је јасно да је цијена за грађане дефинитивно најмања у региону, да не причам од Европе. Нико неће бити отпуштен. Мислим да је то фер и поштено. Нисмо хтјели да повећамо цијену за грађане"

Додик се на крају обрушио на новинара БН телевизије који га је питао у вези са ранијим најавама блокада заједничких иституција Босне и Херцеговине неформирањем власти на нивоу БиХ..

"Није блокада институција и када би ви боље хтјели да гледате са тим својим начарима, онда би видјели да тамо у Дому народа сједе посланици из Републике Српске,из СНСД-а и одлучују. Блокада је кад нисте тамо. Овдје се ради о карактеру - идемо тамо и говоримо наш став. Наш демократски став је ово што сам рекао и немојте нам подваљивати. Ваша издајничка телевизија увијек спекулише и није ово ваше питање већ сте ви инстуисани да то питате и знамо и препознајемо да сте инструисани да баш то питате. Сви у Федерацији причају о блокади, ми упорно говоримо да није блокада. Инструмент сте бошњачке и босанске политике." рекао је он.

 

н.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.