Додик: Република БиХ у њиховим кантонима

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да је Програмска декларација СДА која предвиђа "Републику БиХ резолуција муслиманског народа у БиХ" и да "позива на сукобе".

BUKA portal / 15. септембар 2019

Оно што они чине је антидејтонски, антиуставно и наравно политика која угрожава стабилност и мир у БиХ", рекао је Додик у телефонском разговору за РТРС. се о томе разговара", истакао је Додик.

Навео је да ће предложити и Народној скупштини РС-а да се о томе изјасни, али прије свега је потребно израдити концензус око тога.

"Ми то читамо као јасну поруку континуитета у изградњи БиХ на бази Исламске декларације Алије Изетбеговића која би требала кроз, наводно, причу о грађанском уређењу да превари Србе и Хрвате и да на тај начин се створи једна земља која би могла, по ономе што је рекао давно Алија Изетбеговић, да се створи земља муслимана, а онда да се уведе шеријат", навео је он.

Нагласио је да је потребно да се води рачуна о Републици Српској, о њеним грађанима и додао да је крајње вријеме да се у РС-уј мобилишу све политичке снаге са јасним одбијањем да се ради или сарађује са политичким снагама које игноришу постојање других субјективитета на простору БиХ.

"Јасно је да ми не можемо ни у чему да се сложимо, ни у прошлости, ни у садашњости, па ни у будућност"и и додао да ће бити интересантно како ће странци оно гледати на све ово. Поручио је да је "наш интерес РС" и да је њен "боравак" у БиХ "био непотребан".

"Као и да боравак у некој њиховој републици БиХ никако није могућ за нас. Они могу да формирају своју републику БиХ на неком од својих кантона који имају у ФБиХ", рекао је Додик. Поручио је да не могу да рачунају ни на педаљ РС-а.

"Ми ћемо одбити сваку могућност разговора и било каквог покрета те врсте", закључио је Додик.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.