Додик: РС има озбиљне губитке

Након састанка у Бијељини

SRNA / 04. август 2020

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација озбиљна и да је једини начин борбе против вируса корона поштовање прописаних мјера, те апеловао на грађане да их поштују како би могла да се спријечи даља ескалација епидемије.

Додик је рекао да и земље које успијевају да се изборе са епидемијом немају никакве друге мјере од ових које се промјењују и у Републици Српској, али да имају већу дисциплину у њиховом спровођењу.

"Ми нећемо уводити неке нове мјере уколико то заиста не буде драматично потребно и покушаћемо да апелима и указивањима обезбиједимо њихово поштивање", рекао је Додик новинарима у Бијељини након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Додик је указао да нема земље на свијету која већ не осјећа значајне губитке које је причинила пандемија вируса корона, а озбиљне губитке има и Република Српска.

"За сада имамо покривене очекиване губитке са становишта извора које смо обезбиједили путем Међунарофног монетарног фонда, па и европских фондова, и вјерујемо да ћемо моћи брзо да уђемо у фазу опоравка", рекао је Додик и додао да је захвалан здравственом особљу које је уложило велике напоре у борби против вируса која већ превише дуго траје.

Он је истакао да је Бијељина у првој фази имала одличну борбу против вируса корона, а сада је у другој фази и треба да се избори са тим.

"Мислим да успјех у борби против вируса корона само може бити заједнички, јер вирус се не преноси сам, него га преносе људи. Ако они имају свијест о томе, ми ћемо се изборити са вирусом, а ако немају мораћемо даље да се боримо", истакао је Додик.  


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.