Додик се предао у СИПА

После годину и по дана бекства, Синиша Додик се јавио полицији у БиХ. Под истрагом због изборне преваре 2016. године

Novosti / 19. април 2018

 ПОСЛЕ годину и по дана бекства бивши посланик СНСД у Народној скупштини РС Синиша Додик (39), који је под истрагом због трговине утицајем и изборне преваре, вратио се у БиХ!

Како сазнају "Новости", Додик је 10. априла, у пратњи адвоката, дошао у зграду Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву, која за њим трага од новембра 2016. године.

- Додик се у пратњи браниоца јавио истражиоцима који раде на његовом предмету. Правдао се да из здравствених разлога није могао раније да се одазове на саслушање, и да је све време провео на лечењу у Србији. Као потврду те приче приложио је и одређене лекарске налазе - каже добро обавештени извор "Новости".

Иако је још у новембру 2016. издата наредба за хапшење, Додик по доласку у СИПА ипак није лишен слободе. Поново је пуштен кући, уз договор да ће у наредним данима добровољно доћи на саслушање у Тужилаштво БиХ, где нису желели да коментаришу да ли је до тога и дошло.

 

Додик је, иначе, заједно са Раденком Мирковићем (50) привођен 8. октобра 2016. Из Тужилаштва БиХ тада је саопштено да су обојица под истрагом да су починила кривично дело изборне преваре на подручју општине Источна Илиџа, током локалних избора 2016. године. Осим тога, Додик се нашао и под истрагом због сумње да је починио кривично дело давање дара или других облика користи за трговину утицајем.

 

Прочитајте још - СИПА "помрсила рачуне" криминалцима

 

Ради се о афери у којој је СИПА ухапсила Душка Лазаревића и Драгана Вукајловића, службеника Канцеларије за разматрање жалби БиХ, који је наводно од Додика примио 40.000 КМ мита како би његовој фирми "Електројунион" омогућио да незаконито стекне 3,5 милиона марака на штету "Путева РС". Непосредно пре него што су они ухапшени, Додик је побегао у Србију...

Спорни новац "Путеви РС" су на основу решења Канцеларије за разматрање жалби исплатиле фирми "Електројунион", а да судски спор између тих предузећа није био окончан. Потом је Суд БиХ поништио то решење и наложио да се новац врати "Путевима РС", до чега није дошло јер на рачуну "Електројуниона" новца није било.

 

Преузето са Новости 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.