Додик: У БиХ је тотални застој, а правосуђе је у најтежој кризи до сада

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорио је данас да је у БиХ комплетан застој у процесу одлучивања на законодавном и извршном нивоу, а да и правосуђе запада у једну од најтежих криза до сада.

Srna / 29. мај 2019

Он је оцијенио да је тај застој непотребан, наводећи да чак ни опредјелјенје БиХ за интеграцију у ЕУ није успјело да отклони старе позиције одређених политичких субјеката, прије свега бошњачких, што је довело до широког застоја БиХ у извршавању уставних и законских обавеза.

Подсјетивши да ће данас у ЕУ бити представљен Пакет проширења Европске комисије за ову годину, Додик је рекао да је захвалан ЕУ и Европској комисији на преданом раду што се тиче пута БиХ ка ЕУ, али да су шансе у БиХ пропуштене због јалових политичких надметања.
 


"Јасан је био став Европске комисије да се ријеши питање формирања власти на свим нивоима, али од свега тога ништа се није десило", напоменуо је Додик у изјави новинарима у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву.

Додик је нагласио да је сва та апатична ситуација у БиХ произведена зато што, прије свега, бошњачка политика жели да спријечи Србе и Републику Српску да на легитиман начин буду представљени на нивоу БиХ, иако је РС одмах након избора формирао стабилну власт и кренула у извршавање свих својих обавеза.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.