Додик: Захвалан сам Човићу, и ми ћемо се одазвати њиховим позивима на празнике

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да је захвалан предсједнику ХДЗ-а Драгану Човићу што је 9. јануара био у Бањалуци.

BUKA portal / 11. јануар 2019

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да је захвалан предсједнику ХДЗ-а Драгану Човићу што је 9. јануара био у Бањој Луци на академији у поводу дана РС-а, истичући да је то дио Човићевог опредјелјенја да гради дијалог с народима у БиХ.

Нагласио је да амбасадор Хрватске у БиХ Иван Дел Вецхио тог дана у Бањој Луци било само на пријему, а не на академији, нити на додјели одликовања.

-Раније смо се били договорили да се тог дана видимо у Бањој Луци, и на крају пријема срео сам се с њим. Како то неко тумачи, то је њихова ствар. Захвалан сам Човићу што је био с људима из хрватског народа, то заслужује нашу пажњу и ми ћемо на њихов позив, када буду обиљежавали важне народне празнике бити тамо, без обзира што имамо много нерашчишћених историјских питања -рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Веома је важно, каже, да се буде конструктиран и да постоји подршка. Сматра да је непримјерено да људи који честитају “дан РС буду изложени линчу”.

Шта год, каже, неко рекао, РС ће наставити да слави свој дан, 9. јануара, јер "постојећи закон о том празнику нико није поништио, већ је легитиминан и легалан".

Додик је оцијенио да постоје опструкције у формирању Вијећа министара БиХ те да је као предсједавајући предложио да се одржи сједница Предсједништва БиХ на којој би био предложен кандидат за предсједавајућег.

Закон је, каже, већ прекршен, јер иако су обављене консултације и речено да није спорно да је кандидат Зоран Тегелтија, он није предложен.

Предсједништво се, навео је, неће састати ни по једном другом питању, док се то не ријеши.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.