Доктор Солаковић о хипертензији: Ево шта ја радим како бих снизио висок крвни притисак! (ВИДЕО)

Доктор Емир Солаковић је током гостовања у једној емисији дао одличан савјет како снизити висок крвни притисак, а с друге стране шта да раде људи који имају проблема са ниским притиском

BUKA portal / 11. јун 2019

"Ако имате неки здравствени проблем, сами сте криви. Љекари не могу да вас излијече ако се ви на вријеме не побринете за себе. 

Ако имате велики притисак морате да будете информисани о томе, шта то значи.  Ако горњи притисак имате 140 а доњи 90, ви имате хипертензију. Све остало изнад овог је све горе и горе...

Ви се нешто насекирате, притисак вам скочи, одете код љекара и он ће вам дати лијекове и онда сте цијели  живот на лијековима. Али ви морате да будете свој доктор.  Направите табелу, мјерите притисак ујутру и увече. И тако водите табелу током двадесет дана. Увијек мјерите притисак у исто вријеме. Једино овако ћете знати да ли имате хипертензију или не.

Можда вам је једном било лоше, нешто сте се насекирали, па вам је скочио притисак. Тада одете код љекара и он вам да лијекове. А све без потребе.

Не гледајте доктора, мјерите притисак сами и водите рачуна о себи. Ово уопште није компликовано. Не дозволите да вам притисак скаче на 200. 

Ви који имате висок крвни притисак конзумирајте што више воћа и поврћа које садрже калијум. Користите и калијум у таблетама. Калијум ће вам притиска са 140 снизити на 130, и то је велика ствар.

Када пијете кафу, поједите коцку црне чоколаде. И морска плава риба спушта притисак. И ја тако живим! Притисак захтјева кретање. Ако хоћете да снизите притисак ходајте и не можете бити дебели.

Не можете бити дебели и здрави. Дебели људи су болесни људи, јер имају шећер и притисак!

С друге стране,низак притисак тражи ово: попијте доста течности. Ако много сједите, не крећете се, не пијете воду, притисак ће пасти. Ја нисам за лијекове. Покушајте да урадите нешто да подигнете притисак или да га снизите, а да је то без лијекова.

Ни један докор вам не може помоћи ако ви сами себи не помогнете. Ко може да вас зна боље од вас самих?"

 

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.