Ђорђе Јоксимовић, по којем је снимљен филм "Отац", поново са својим ћеркама!

Јоксимовић је данас добио потврду да су му дјеца враћена, након одлуке Основног суда у Крагујевцу да му се врати старатељство над њима.

BUKA portal / 21. октобар 2021

Агонија дуга шест година, данас ће напокон да се заврши. Након силних шетњи од Крагујевца до Београда, тражења правде и недавног отпочетог штајка глађу, Ђорђу Јоксимовићу ће напокон бити враћене три малолетне ћерке, које су до данас биле у хранитељској породици.

Јоксимовић је данас добио потврду да су му дјеца враћена, након одлуке Основног суда у Крагујевцу да му се врати старатељство над њима.

- Ево ме у колима, улазимо у двориште куће хранитеља, ћеркице су спремне да крену кући, пресрећне су -каже Јоксимовић за Телеграф.

Како је прије неколико дана Ђорђе рекао, дјевојчице су једва чекале да буду поново са њим.

- Рекле су ми: Тата, ми не можемо да спавамо - рекао је отац.

Директорка Центра за социјални рад Јелена Митровић за Танјуг је данас потврдила да су све законске процедуре послије судске одлуке о враћању родитељског права Јоксимовићу завршене.

Јоксимовићу су 2015. године одузете три малољетне ћерке, а он је пет пута пјешачио из Крагујевца до Београда, како би поново апеловао на надлежне органе да му врате дјецу.

Дјеца су му, подсјетимо, одузета због, како је испричао раније, болести његове жене. Супруга му је и даље на лијечењу, а Ђорђе, који није радио у вријеме када су му одузета дјеца, сада има стално запослење, а како тврди, већ дуже вријеме има и све услове да му ћеркице буду враћене.

Још један од услова које је морао да испуни била је и обавезна школа за родитељство Центра за породични смештај у Крагујевцу, коју је успјешно завршио.

Јоксимовић је у међувремену дјецу могао да виђа сваког викенда, од суботе у 11 часова до недјеље у 18 сати, пише Ноизз
 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.