Ђорђе Рађен тужио Давора Драгичевића: Одржано припремно рочиште у Бањалуци, свједоци ће бити Бореновић, Ферагет...

У Основном суду у Бањалуци одржано је почетком седмице припремно рочиште по тужби за клевету Ђорђа Рађена из Бањалуке против Давора Драгичевића, оца убијеног младића Давида Драгичевића.

Elvir Padalović / 10. јул 2019

Foto: BUKA

 

Исправка: Суд није дозволио позивање Далибора Вреће и Желимира Лепира, како је првобитно објављено, објавио је данас Слободан Васковић на свом блогу. Суд је одобрио позивање Бранислава Бореновића, предсједника Анкетног одбора,  адвоката Ифета Ферагета, плиграфисте Исмета Катане те Слободана Васковића

Суд је одбио вјештачење психијатра Нере Зивлак Радуловић која је требала утврдити душевну бол коју је претрпео Рађен, уз објашњење да вјештачење није неопходно за одлучивање у конкретном предмету.

Подсјећамо да је Ђорђе Рађен поднио тужбу против Давора Драгичевића, оца убијеног Давида, због клевете и тражи исплату одштете у износу од 5.000 КМ.

Иначе Давор Драгичевић је Рађена јавно прозивао више пута због, како је сам говорио, лажне пријаве пљачке његове куће за коју су полицајци и тужилац, на спорној конференцији за новинаре када је пронађено тијело, окривили Давида Драгичевића за ту исту пљачку.

У тужби се наводи, цитирамо, да је "тужени више пута износио наводе да је тужилац, као власник куће, која је била опљачкана у ноћи у којој је покојни Давид Драгичевић нестао, а која провална крађа је према наводима званичника из Полиције РС била стављена на терет покојном Давиду Драгичевићу. Наиме, тужени је у сваковненим окупљањима грађана на Тргу Крајине у Бањој Луци, и у интервјуиома давао сљедеће изјаве: Саучесници и убице у предмету брутално убиство Давида Драгичевића су Ђорђе Рађен и укућани куће у Велибора Јањетовића Јање, Дарко Ћулум, Далибор Врећо, Драган Лукач те Жељко Каран, рекао је Драгичевић пред грађанима...."


Адвокат Ифет Ферагет, иначе адвокат Давора Драгичевића у предмету истраге убиства његовог сина Давида каже за БУКУ како је чуо за тужбу коју је Ђорђе Рађен поднио поритв Давора везано за клевету и каже како је то правна глупост. 

"Подносити тужбу за клевету против било кога прије него што се оконча истрага која би расвијетлила околности самог случаја." каже Ферагет

Он је рекао да у овом случају он није правни заступник Давора Драгичевића, што не значи да неће бити.

"Колико сам информисан, и ја сам један од свједока. Уколико би то било тачно, онда би постојао сукоб интереса да свједок буде уједно и правни заступник. С тим што ја као адвокат односно првенствено као пуномоћник Давора Драгичевића у предмету убиства његовог сина имам право да ускратим свједочење а осим тога то право имам и као адвокат, јер као адвока тне могу свједочити о чињеницама односно имам право да ускратим свједочење о чињеницама које сам сазнао као адвокат јер би то била повреда службене тајне, тако да ми је чудно да ме је неко уопште предложио за свједока." каже Ферагет за БУКУ.

Он је за БУКУ прокоментарисао и одбачене прекршајне пријаве против Давора Драгичевића. 

Подсјећамо, да је у априлу ове године Основни суд у Бањалуци обуставио прекршајне поступке против Давора Драгичевића по пријавама које је против њега поднио МУП РС због скупова групе „Правда за Давида“. Поступци су обустављени након што су представници МУП-а РС тада обавијестили Суд да је Давор Драгичевић „нестао".МУП РС је поднио више десетина прекршајних пријава против Давора Драгичевића због, како је наведено, непријављених скупова групе „Правда за Давида“ који су прошле године одржани на бањалучком Тргу Крајине.

"Нема претпостављене кривице ни у прекршајном ни у кривичном поступку. Давор Драгичевић, као и Муриз Мемић су оштећена лица, очеви убијене дјеце.. Њима припада право, како каже Европски суд за људска права, и да претјерују. Према томе, они у својим говорима, у својим изјавама имају право и да кажу да им је држава убила дијете зато што та иста држава не проводи одговарајућу и адекватну истрагу у предмету убистава те дјеце. тако д аје то све остало мање важно и наравнода су сви ти поступци људски неодмјерени а правничким језиком речено су то злоупотребе овклаштења, имајући у виду да свакако приоритет треба да има одговарајућа истрага, јер ако нисте спровели адекватну истрагу онда немате право ни да теретите онога ко вас прозива због тога што та истрага није проведена" каже Ифет Ферагет у изјави за БУКУ.
 

Главна расправа по тужби Ђорђа Рађена против Давора Драгичевића заказана је за 17. септембар ове године када би требали бити саслушани сви позвани свједоци.

 

Исправка: Суд није дозволио позивање Далибора Вреће и Желимира Лепира, објавио је данас Слободан васковић на свом блогу. Суд је одобрио позивање Бранислава Бореновића, Ифета Ферагета, Исмета Катане те Слободана Васковића

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.