Драган Бурсаћ: Хоће ли Жељка ухапсити Додика?

Dragan Bursać / 17. децембар 2018

И свака част предсједници Цвијановић, која је осјетила како бије било издајничко Додиково у Сарајеву. То се два пута провозало око Маријин Двора, нагледало се расвјете на Вилсоновом шеталишту и сад би препоштени народ РС-а да води у евроатлантске интеграције. Е, неће моћи, Миле јудеомасонско-ватикански издајниче!

 

 

Свакако по Додика боље звучи овај наслов, него шта знам, хоће ли Жељко ухапсити Додика. Јер, ако Додик може да бира сигурно му је боље да га хапси Жељка (Цвијановић) него Жељко (Комшић).

 

А тако се, ето, натрефило да ће Додика хапсити његова портпаролка Жељка Цвијановић, тренутно упослена као предсједница Републике Српске.

 

Бањалука-затвор-Сарајево

 

Жељка је била довољно докона па је преко викенда предложила један мали, сипматични сјевернокорејски закончић, у коме стоји да ће измјенама Кривичног закона Републике Српске бити прописана затворска казна за све који не поштују одлуке органа РС-а. Овим Законом се жели увести ред, како појашњава Предсједница, јер је природно да онај ко долази из Републике Српске усаглашава ставове са њеним институцијама.

 

«Природно је и нормално да онај ко долази из Републике Српске усаглашава ставове са њеним иституцијама, а да онда то дјеловање у Сарајеву одрази оно што је избалансиран, договорен, усаглашен, искоординисан став са својим институцијама", истакла је Цвијановић за Радио Београд.

 

Да, да, рећи ће злобници, Додикова портпаролка је по дикатату Миле мало набуджила Кривични закон, готово законик, којим би се хапсили неки Мектићи, Шаровићи, Црнадци и остали. Али што сте на крај срца, лоле, бекрије? Није то тако. Видите како сте претенциозни, малерозни и злокобни.

 

Па прво ће у затвор Милорад Додик и то не ретроактивно због оних америчких тенкова којима је дошао на власт, него, ево због најновијих злодјела према Републици Српској, нашој светињи са којом нема зајебанције, а о чему проговара и најновија законска измјеница.

 

Како изневјерити црну листу

 

А видите о чему се ради. Миле Додик, исти онај који је обећао да ће зарађивати БиХ плату уништавајући је, изневјерио је повјерење својих гласача, који су тражили само мало ријалитија. Пардон конструктивне политике. И таман је добро кренуо, те вуцарање заставе, те историјско да, можда не Америма, те најава иступања РС-а и БиХ, када су у питању јединствене оружане снаге (ово задње, јебем ли га, не знам како је планирао извести као први човјек Оружаних снага)...како год, Миле је кренуо жестоко и јако, а онда прц.

 

Ево, ево само у задњих пар дана, састао се Миле са замјеником државног секретара САД-а Джоном Саливаном. И то све на фињака. Конструктивно, Боже ме опрости. Тако је Миле,  као предсједавајући Предсједништва БиХ, информисао замјеника државног секретара САД, истог тог Джона Саливана, о политичкој ситуацији у БиХ и о процесу конституирања власти на свим нивоима. Поднио реферат. Ооо Милораде, тако ти црне листе, па шта је то, је л' те то ухватило лудило из '96??? И не, као да и то није било довољно, разговарао је и са Морин Кормак, са оном са којом не разговара и не рукује се. Полудио човјек скроз.

 

Не треба заборавтити да све ово ради игноришући своју одлуку о путујућој застави РС-а у предсједништву, које нема, скупила се, ушла у воду, прецизније, стала само на ревер Милин, док се понад њега бљеска трокут са звјездицама. Издаја, дабоме!

 

 

Да несрећа не долази сама свједочи и изјава Драгана Мектића, још увијек првог бх. пандура. Не, није Мектић несрећа, мада како за кога, али тврди да је, пазите сад, Додик Метјуу Палмеру рекао како је за НАТО и молио га да Предсједништво не гласа о томе већ Савјет министара!

 

Са Милорадом у НАТО напријед!

 

Чекај, чекај, тристо ти кућа Републике Српске у сазвјежђу Лугањска, па како то да Миле сад моли замјеника помоћника државног секретара САД за југоисточну Европу, да Савјет министара изгласа НАТО аутостраду??? Па зар Додик није био тај који би издвојио РС из војног дијела БиХ? Како сад ово, мајку му??? И ако лаже Мектић, а није њему сваку вјеровати, што онда изјави Лаура Купер америчка доминистрица министарства одбране за питања Русије, Украјине и Еуроазије ову стварчицу:

 

- Желим честитати Босни и Херцеговини. Ова одлука НАТО-а је била резултат посвећености БиХ одбрамбеним реформама и регионалној кооперацији, као и препознавање БиХ као земље чије снаге пружају сигурност. С радошћу чекамо да власти БиХ што прије приложе национални програм. САД у потпуности подржавају аспирације БиХ ка чланству у НАТО-у и еуроатлантским интеграцијама. Радујемо се сарадњи с БиХ на путу ка интеграцијама које ће унаприједити њену снагу и просперитет.

 

Милораде, предсједниче, откуда ти аспирације ка НАТО-у, кад си РС навукао као овцу на сол, на причу о некаквој републикосрбијанској руској губернији? Па ово је за хапсане. Сваки прави републикосрбијански домољуб, када види да је она заставица РС-а спала на ревер и да смо на прагу НАТО-а, треба својим рукама привести правди Додика. У затвор за издају интереса Републике Српске и проруских губернија!

 

И свака част предсједници Цвијановић, која је осјетила како бије било издајничко Додиково у Сарајеву. То се два пута провозало око Маријин Двора, нагледало се расвјете на Вилсоновом шеталишту и сад би препоштени народ РС-а да води у евроатлантске интеграције. Е, неће моћи, Миле јудеомасонско-ватикански издајниче!

 

НАТО шпијуни у Влади РС-а

 

Али, чекај, чекај, па не би Додик био ту гдје јесте, да не ради три корака брже, јаче и више од његових супарника. И док си рекао скупштинарепубликесрпске, он је инфилтрирао своје прозападне људе у ту Скупштину Републике Српске. Ево, ево овај Вишковић, Висковић, гарант је Хрват, е -е тај тај изјављује да ће Влада РС-а сарађивати са Америком. Од цијелог свијета баш са Америком?! Добро, није то важно, јер не знамо ко је тај Вишковић, Висковић и чиме се бави.

 

Ауу, Сунце ти јебем, па то нам је нови премијер. Најебали смо начисто. Миле нам је завукао до балчака. Дакле, поставио је своје америчке људе, једном ријечју подрио је изнутра Републику нам Српску, извукао се на сигурну локацију у Сарајево и сад се љубака са дипломатскм кором најмоћније силе на свијету.

 

Орбану наш свагдашњи

 

Премијерко, реагуј! Добро, Предсједнице! То више Бог не може похватати ко је ко у РС-у. Како год, сваки прави добомљуб ће својеручно и својезаконски хапсити издајничка говна. А говна издајничка су изгледа посвуда у СНСД-у, најјачој америчкој групацији у мањем БиХ ентитету.

 

Па, просјечан русофил је спао на Жељку Цвијановић и њен добри Закон о хапшењу свега и свакога ко по памет није дошао у директ Бањалуку.

 

Но, да се ми уозбиљимо. На сву несрећу, Додик је одавно човјек пропасти прије свега за српски народ западно од Дрине, човјек који својим марионетама издаје несувисла и диктаторска наређења, човјек који пише законе, мијења их, човјек који је алфа и омега живота у Републици Српској и чији би режим у врло скорој будућности путиновским методма могао почети хапсити своје неистомишљенике.

 

А тада нам неће помоћи ни карикатурална Жељка, ни мање карикатуралан Жељко. Биће то тек трећеразредна европска вијест о «бахатим потезима» тамо неког балканског Орбана.


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.