Драматична исповијест директора у Парламенту ФБиХ: Ја не могу више да шутим!

Позвао је заступнике да свим својим средствима позову ФУП, СИПА-у и Тужилаштво да дођу и виде криминал

BUKA portal / 11. септембар 2019

Реджеп Салић, директор Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић, казао је како је ситуација у Заводу катастрофална, преноси Н1.

 

Говорећи пред заступницима Представничког дома Парламента ФБиХ, Салић је казао да је затекао негативно пословање.

 

"Директор који је био ту десет година није водио рачуна апсолутно никаквог. Никаква контрола није била ни од Министарства, нити од Владе. Упутио сам тужбу ФУП-у и СИПА-и; до данашњег дана нико није дошао. Огроман је криминал у Заводу у Пазарићу", истакао је.

 

Позвао је заступнике да свим својим средствима позову ФУП, СИПА-у и Тужилаштво да дођу и виде криминал.

 

"Од трговине курбанима, да не причам о осталим стварима. Преко милион марака има тужба само за курбане. Надзорни одбор кошта Завод 420,000 марака и ја вас молим да скинете ту категорију са наших леђа", казао је.

 

Директор тврди да петнаест година у Заводу није промијењен мени за дјецу.

 

"Петнаест година су дјеца гладна", нагласио је.

 

Према његовим ријечима, највећи проблем у Заводу је неквалификована радна снага.

 

"Ми имамо пет социјалних радника, до којих сам покушао да направио стручни тим. Одвео сам једну групу у Словенију да виде како раде у Европској унији", појаснио је.

 

Салић тврди да радници раде у немогућим условима.

 

"Ја не могу да вјерујем да је прије три године направљена нова зграда, она се распада. Та зграда нема изолације. Ја не могу више да шутим. Ако немамо подршку од вас, тај Завод треба затворити. Ја сам у недјељу доживио да ниједна пећ не ради, да је то у зимској сезони та дјеца би се смрзла. Не могу да вјерујем да је неко тако нељудски поступио према тој категорији дјеце", истакао је.

 

Позвао је заступнике да дођу у завод и виде каква је ситуација.

 

"Подузео сам све мјере, окренуо сам на позитивно пословање и надам се да су људи схватили у каквој се ситуацији налази тај Завод. Жао ми је, ја бих стварно волио да вам кажем неку бољу ситуацију, али стварно је ситуација катастрофална", казао је.

 

Предсједавајући Представничког дома Мирсад Заимовић позвао је ресорно парламентарно тијело, Одбор за социјалну заштиту, да се засебно састане у току ове сједнице због стања које је презентирао Салић и предложи Дому закључке поводом ове тачке дневног реда.

 

О свим тачкама, па и извјештају о стању у Заводу Пазарић, Представнички дом ће се изјаснити кад оконча расправу о свакој од њих.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.