Драшко Станивуковић за БУКУ: Ово није политички већ звјерски прогон неистомишљеника!

"Имам 77 пријава по различитим основама, и 12 паралелних судских процеса..." каже Станивуковић за БУКУ.

BUKA / E.P. / 31. октобар 2019

Foto: BUKA

Портал БУКА јуче је ексклузивно објавио како се Давор Драгичевић, Драшко Станивуковић, Адам Шукало и Александар Глувић терете за организацију великог скупа 5.октобра те да се позивају на рочиште у бањалучки Основни суд.
 
Тим поводом контактирали смо Драшка Станивуковића којег се терети да је као другоокривљени позивао људе преко Фацебоока на скуп у Бањалуци. 

"Ја сам неки дан бројао, имам 77 позива по различитим основама, које сам добио у овој години. Четири позива за протесте око горива, три четири већ позива око окупљања Правде за Давида, испред МУП-а, па на Тргу,и разни још случајеви позивања и саслушавања. То јесте начин да изморите ваше неистомишљенике. Да их позивате на суђења...Ја у овом тренутку имам 12 процеса симултано који се воде, сад замислите  када подијелите то у три мјесеца, ја седмично будем заузет једно десет сати у судници. То су те њихове методе" каже Станивуковић за БУКУ.

У случају 5.октобра он каже да ће се одазвати и биће подршка читавој тој борби, али конкретно не види каква је ту његова одговорност била.

Ј"а сам био један од 30000 -40000 тог 5.октобра и колико се сјећам тад нисам никога предводио. Што се тиче позивања на протест, поред менеизвешћу још минимално 11 000-12 000 људи који су то учинили. Ако они позову, поред мене Давора, Адама, Александра, још тих 11000, идемо сви па да нам одрже трчиште" 

На питање да ли се ради о политичком обрачуну, Станивуковић одговара да је све ово логично што се дешава.

"Ево рекао сам, ту објаву за скуп је подијелила братова сугрупа, мој брат, ја, отац, мајка. Нас петоро из моје фамилије. Зашто сам само ја позван? Зато што се они не боре на начин на који се ја борим. Ја сам им пријетња. Моји се не експонирају јавно, на начин као што то радим ја. Ја то чак не бих назвао ни политичким обрачуном, ово је звјерски обрачун. Ајмо дићи те изјаве на један већи степен. Дакле, политика, можете их разумјети, дођете једном на суд, али звјерски обрачун је обрачун лажима, медијским притиском, хапшењима, прогоном кроз судове, измишљањем. Дакле они имају десетак најгорих могућих видова да то дјелује стварно звјерски.Ово кроз шта ја пролазим ево до јучерашњег дана, је прави звјерски прогон" изјавио је за наш портал Станивуковић.

Он се осврнуо и на свакодневна уклањања спомен-обиљежја са локације гдје је пронађено тијело Давида Драгичевића

"Шта је у том човјеку, када то мора да уради? Која је то људска унутрашња нечистоћа, унутрашња злоба да таквом човјеку једно срце може сметати? Ти људи који то ураде, сутра су спремни да ураде све ово..Дакле прогоне, хапсе, вријеђају, измишљају. Они то раде тако подмукло. А кад их питате ко то ради, не зна се. Сад ми сумњамо да ли је то наредио градоначелник па је комунална морала извршити, да ли је спрега да је Лукач назвао градоначелника па овај наредио комуналној. Тај њихов ланац злобе се преноси са кољена на кољено, у том смислу. Њих интерес спаја а њихов је интерес да неистомишљеници не постоје. И уклони све што подсјећа на неистомишљенике, и срце и личност и говор, и РТРС када је у питању Народна скупштина, дакле једноставно је. Њихова политика се своди на двије ствари - опустоши ову државу и уништи неистмишљеника" каже за крај Драшко Станивуковић.

 

Разговарао Елвир Падаловић


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.