Држављанин Србије у изолацији: Чека се да буде тестиран на коронавирус

Један од 14 држављана Србије на броду "Диамонд принцесс", који је под карантином у Јапану, пријавио је управи брода да је био у контакту са особом која је позитивно тестирана на вирус корона и у посљедња три дана налази се у изолацији, саопштено је.

BUKA portal / 12. фебруар 2020

printscreen

Ради се о члану посаде и будући да још није тестиран, Амбасада Србије званично је затражила од власника брода, као и Министарства спољних послова Јапана да тест буде урађен што прије.

Када је ријеч о осталим држављанима Србије, српска амбасада је у контакту са њима и има информације да се сви добро осјећају.

На броду је од јуче тим љекара и медицинских сестара из Друштва за превенцију и контролу инфекција ради провјере услова живота путника, као и мјера неопоходних ради превенције преношења вируса.

Према званичним информацијама јапанских власти, на броду "Диамонд принцесс", који је од 5. фебруара у двонедјељном карантину, а на коме се налази 14 држављана Србије и један држављанин Црне Горе, потврђени су нови случајеви позитивно тестираних на вирус корона, чиме је укупан број позитивно тестираних случајева 174.

Међу нових 39 позитивно тестираних, од којих је 29 путника и 10 чланова посаде, први пут је позитивно тестиран један тинејджер.

У Јапану је до сада регистровано 203 људи позитивно тестираних на вирус корона, од којих је 174 са брода, 12 евакуисаних из Кине, те додатних 17 особа.

 

Независне


Бука препорука

Свијет

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.