Дугогодишњи новинар ББЦ-а добио отказ због непримјерене шале на рачун краљевске бебе

Даннy Бакер, енглески писац, новинар, сценарист и радијски водитељ на ББЦ-у добио је отказ након што је најновију краљевску принову упоредио са чимпанзом.

BUKA portal / 09. мај 2019

"Краљевска беба напушта болницу", написао је на Тwиттеру Даннy Бакер, славни радијски ДЈ, испод црно-бијеле фотографије мушкарца и жене који за руку воде чимпанзу обучену у дјечака.  

Иако тврди да је у питању била само шала, одмах је добио отказ на ББЦ-у, гдје је радио од 1989. године.  Његова 'шала' окарактерисана је као расистичка и изазвала је згражавање на друштвеним мрежама. 

Бакер је фотографију обрисао те се  извинио.  

"Извињавам се због фотографије мајмунчића у отмјеном одијелу која је неке наљутила. То поређење ми никад није пало на памет јер мој ум није толико болестан. Чим су се појавиле смислене критике, скинуо сам објаву. То је то", написао је на Тwиттеру Бакер.  

"Управо сам добио отказ на ББЦ-у", кратко је написао Бакер на свом Тwиттер профилу. "Рекли су ми да сам ја сигурно мислио то што сам објавио и да ББЦ мора држати до своје репутације, бла, бла, бла. Буквално су ме бацили под аутобус. Могао сам чути како им клецају кољена", написао је Даннy Бакер уз хасхтаг #Фуцкем. 


Бука препорука

Свијет

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.