Ðукановић: “Не желим да будем дио Додикове националне представе”

Предсједник Црне Горе Мило Ðукановић изјавио је синоћ да неће ићи у посјету Сарајеву, али да ће, ако буде позван, доћи на годишњицу злочина у Сребреници.

BUKA portal / 22. фебруар 2020

 

– Не долазим у БиХ 2. и 3. марта, иако су ме два члана Предсједништва позвала. (Српски члан Милорад) Додик је направио националну представу, а ја не желим бити дио те представе. Он неће угрозити однос Црне Горе и БиХ – рекао је Ðукановић у интервјуу за сарајевску ТВ Фаце.

Он је додао да ће, ако буде позван, доћи уз Сребреницу на годишњицу.

– Скупштина Црне Горе је међу првима у свијету усвојила Резолуцију о геноциду, ја сам рекао да је био геноцид, а ако треба и присуством то да потврдим, долазим на 25. годишњицу, наравно – рекао је предсједник Црне Горе.

Кабинет предсједика Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића јуче је запримио захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за сазивање сједнице Народне скупштине.

На њој би се, између осталог, посланици изјаснили о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу Закључка о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића Босни и Херцеговини, 2. и 3. марта 2020, без консензуса усвојеног на 9. редовној сједници Предсједништва БиХ, одржаној 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.