“Дуњевача, шљивовица, па овдје у Скупштини као да само пијанци буду”

"Ја нисам јео шунку  у цријевима ни пио дуњевачу, ово уопште није мој рачун"

T.Čalić / 18. април 2019

 


Током јучерашње полемике у Народној Скупштини РС коју је иницирао посланик ПДП-а Драшко Станиувковић који се пожалио да се у ресторану скупштине, не издају рачуни,  посланик Срђан Мазалица (СНСД) му је из ресторана донио читав колут са касе на којем је евидентиран промет.


Да ли си ти конобар, да ли радиш у ресторану, да ли си пријављен“, упитао је Станивуковић Мазалицу настављајући:  „Ја нисам јео шунку  у цријевима ни пио дуњевачу, ово уопште није мој рачун. Ово треба испитати ко пије дуњевачу, ко пије алкохол у скупштини. Па погледајте овдје има алкохола као да овдје само пијанци буду, немојте се љутити. Погледајте алкохол, алкохол, алкохол, алкохол….


Нагласио је, обраћајући се министрици финасија Зори Видовић, да на фискалном рачуну има прегршт алкохола, од ракије дуњеваче па до  шљивовице, те да посланик Мазалица направи три пута већу штету када одлучи нешто бранити од њега самога који је и иницирао цијелу причу око неиздавања рачуна у скупштинском ресторану.


На то је Мазалица рекао да се рачуни у ресторану скупштине не издају одмах и увијек, јер посланици имају право да једу и пију на рачун репрезентације или свог клуба.
Онда ћемо овако”, рекао је Станивуковић “Човјек који има кафић, а таквих је 1000 у Бањалуци може доћи министрици Зори, погледајте Зоро нисам знао хоће ли платити данас или сутра и овако донсесе (фискалне рачуне). Хоћу ли ово Мазалице сада однијети министрици Зори.”


Након ове полемике министрица Видовић је поручила да ће скупштински ресторан убудуће издавати свима фискалне рачуне, или ће у противном бити затворен.
"Ако ви сматрате да треба рачун, добићете га. Од сада ће доћи Пореска управа РС и ако нема рачуна, затворићемо ресторан. Онда нема више на клуб, па нека вам клуб рефундира или видите већ како ћете," додала је Видовић.
 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.