Два мјесеца од покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића

Клуб новинара Бањалука тражи од полиције и надлежног тужилаштва да послије тачно два мјесеца од покушаја убиства новинара БНТВ Владимира Ковачевића упознају јавност о томе у којој фази је истрага у овом предмету.

BUKA / 26. октобар 2018

Клуб новинара поздравља досадашње напоре полиције и тужилаштва и хапшење једног од осумњичених, али подсјећа да је од напада прошло већ 60 дана, због чега сматра да је рад истражних органа морао да буде још интензивнији и очекује да се истрага што прије доведе до краја како би се Владимир Ковачевић и његова породица, али и шира јавност осјећала безбједније. Док се не ухапси други нападач, не открију налогодавци и мотив овог бруталног напада и док цијели случај не добије правичан судски епилог, Клуб новинара неће сматрати да је овај случај завршен.

Поред овога, Клуб новинара поново подсјећа политичке странке на њихова предизборна обећања и позива их да на првој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, по хитном поступку, на дневни ред уврсте и усвоје измјене Кривичног закона Републике Српске којима ће се напад на новинаре третирати као напад на службено лице, како би се и на тај начин створили безбједнији услове за рад новинара и медија.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.