Двоје ухапшених због напада код бивше редакције Цхарлие Хебдоа. Полиција: То је тероризам

ПОЛИЦИЈА као терористички чин третира напад изведен данас у Паризу, у којем је близу бившег уреда сатиричког часописа Цхарлие Хебдо избодено најмање двоје људи. Тај часопис су исламистички милитанти напали прије пет година.

BUKA portal / 25. септембар 2020

Тај часопис су исламистички милитанти напали прије пет година.

Полиција је објавила да је ухићена једна особа. Радио Инфо преноси да је у притвору још један осумњичени.

Премијер Јеан Цастеx раније је изјавио да су избодене четири особе, но полицијски извор је касније рекао да се ради о двоје људи, од којих је један тешко озлијеђен.

Свједок: Чуо сам врискове

"Био сам у уреду. Чуо сам врискове на цести. Погледао сам кроз прозор и видио жену како лежи на тлу. Угледао сам другог сусједа како лежи и притекао им у помоћ", изјавио је очевидац.

Полиција је приопћила да је једна особа ухићена код опере Бастилле. Радио Еуропе 1 је, позивајући се на полицијске изворе, пренио да је ухићен 18-годишњак отприје познат службама сигурности. Један полицијски извор изјавио је да је на лицу мјеста пронађена мачета, а други да се ради о сјекири за месо.

Инцидент истражује протутерористички одјел тужитељства.

Траје суђење за напад у којем је убијено 12 људи

У Паризу је 2. рујна почело суђење против 14 људи оптужених за судјеловање у нападу на Цхарлие Хебдо у сијечњу 2015. у којем је убијено 12 особа. На суду је речено да је мотив напада била освета часопису који је објавио увредљиве карикатуре пророка Мухамеда.

Полиција је раније овога тједна преселила шефа људских ресурса у Цхарлиеју Хебдоу из његова дома након што је примио пријетње смрћу.

Телевизијске снимке данас приказују возила Хитне помоћи, ватрогасна и полицијска возила око некадашњих просторија Цхарлиеја Хебдоа.

Локалне власти позвале су становнике да избјегавају сјевероисточни дио Париза, гдје траје полицијска акција. Паришки метро обуставио је линије у том дијелу града, а дјеца испрва нису могла излазити из школа, рекао је градски дужносник.

индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.