Джаферовић: Додиково негирање геноцида је срамотно и антицивилизацијски

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Джаферовић рекао је данас у Поточарима како је срамотно и антицивилизацијски што човјек који предсједава Предсједништвом БиХ, односно Милорад Додик, негира геноцид који се догодио у БиХ.

BUKA portal / 11. јул 2019

"То је тешко за мене, а срамотно и антицивилизацијски за онога ко негира геноцид. Цивилизацијски је поштовати жртве геноцида и одавати им поштовање, помагати им, а антицивилизацијски је негирати геноцид , величати злочинце који су починили геноцид. Ја сам потпуно увјерен да ће вријеме које је пред нама донијети оно што је нормално", рекао је Джаферовић одговарајући на питање о Додиковом негирању геноцида. 

Како каже, добро ће увијек побиједити зло и надвладати ће цивилизовани свијет. Он је искористио прилику да позове све они који се не понашају цивилизовано према планетарном злочину, геноциду, да се напокон почну понашати цивилизовано. 

"Нема договора о поштивању међународних пресуда него има поштивање међународних пресуда. Ми се немамо шта о томе договарати, пресуде се морају поштивати. Ми који поштујемо пресуде домаћих и међународних судова то ћемо и даље наставити радити, а и инсистирати да то убудуће чине и они који их не поштују", рекао је Джаферовић. 

Члан Предсједништва БиХ упитан је када БиХ може добити закон о негирању геноцида. Он је одговорио да се до сада неколико пута безуспјешно покушао усвојити овај закон у Парламентарној скупштини БиХ и то због оних који оспоравају геноцид, али и због могућности блокада. 

"Наставит ћемо се борити за усвајање тог закона. То је једино могуће рјешење, односно имати закон који забрањује негирање геноцида и величање злочинаца. То је пут од којег ми никада нећемо одустати", казао је Джаферовић.

 

 

Клиx


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.