Джаферовић: НАТО подржава документ који смо усвојили, ово је побједа БиХ

Члан Предсједништва БиХ Шефик Джаферовић након именовања Зорана Тегелтије за мандатара Вијећа министара БиХ казао је како је договорено слање документа којег подржавају свјетске силе, као и НАТО савез.

BUKA portal / 19. новембар 2019

printscreen

Он је изјавио да је Предсједништво БиХ данас усвојило план реформи БиХ који ће бити достављен путем Сталне мисије при НАТО савезу у Бриселу, само један дан након што Представнички дом ПС БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара у Вијећу министара БиХ.

"Овдје нема побједника или побијеђеног од стране било којег политичара или политике. Побједници су БиХ, сви дијелови БиХ и сви народи и сви грађани БиХ. Ми смо у протекла два мјесеца у Предсједништву БиХ радили напорно заједно с пријатељима из свијета и НАТО савеза и дошли до документа који ће бити достављен у НАТО савез и који омогућава наставак односа и сарадње са НАТО савезом", рекао је Джаферовић.

Он је казао како је најважније је да је документ у складу са владавином правом и поштује све до сада донесене законе и одлуке.

"Овај документ подржавају наши пријатељи из свијета и НАТО савеза. Ја сам од оних којег интересује суштина. Нећу дати нити једну изјаву којом ћу отежати политичку ситуацију и погоршати политичку климу унутар БиХ", додао је Джаферовић.

Он је казао да је постигнут консензус, што је карактеристика ситуације коју живи Босна и Херцеговина.

"Предсједништво БиХ је једногласно донијело одлуку. Било је онако како сам све вријеме говорио, није могућ ничији диктат нити унилатерални диктат унутар БиХ. Могуће је само да се договарамо како даље. Док се не договоримо око промјена, морамо поштовати рјешења која имамо на снази", закључио је члан Предсједништва БиХ.

 

Клиx


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.