Джаферовић: Очекујем да имамо и АНП и предсједавајућег ВМБиХ

Члан Предсједништва БиХ и потпредсједник Странке демократске акције (СДА) Шефик Джаферовић казао је данас новинарима у Сарајеву да су сједнице Предсједништва БиХ заказане и требало би да буду одржане сутра.

BUKA portal / 19. август 2019

 

- Редовна сједница, на којој треба да буде Годишњи национални план (АНП) и ванредна сједница на којој би требало да буде именовање предсједавајућег Вијећа министара БиХ. И питање АНП-а и именовања предсједавајућег ВМБиХ су питања владавине права. Закони у овој држави се морају поштовати, морају се поштовати у цјелости - истиче он.

Како каже "није могућ парцијалан приступ у поштивању принципа владавине права".

- Очекујем да имамо и АНП и предсједавајућег ВМБиХ. Једно с другим иде, једно без другог неће ићи односно неће ићи именовање предсједавајућег Вијећа министара БиХ без усвајања Годишњег националног плана - нагласио је.       

Очекује да "сви ми, ако желимо просперитет у БиХ, и свима нама унутар ове државе, поштујемо закон ове државе".

- То је најбоље за све. Поштовати законе ове државе значи поступити по Закону о одбрани БиХ, по Одлуци Предсједништва из 2009. године, наравно и по Закону о ВМБиХ. Дакле, усвојити и послати АНП и именовати предсједавајућег ВМБиХ - истакнуо је.    

Истиче да треба тражити начина да буде усвојен Годишњи национални план, те наравно и именован предсједавајући ВМБиХ 'и фокус је сад на томе'.

У функцији потпредсједника СДА Шефик Дажаферовић присуствује сједници Колегија СДА која се одржава у Централи те странке. Уобичајено је да ће, како је казао, расправљати о актуелној политичкој ситуацији, а пошто се ближи и конгрес странке 'вјеројатно ће и о томе бити ријечи'.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.