Джејмс Дин на филму 60 година након смрти: “Његов четврти филм, који никада није успио да сними”

Више од 60 година након своје смрти, Джејмс Дин ће се појавити на филму уз помоћ специјалних ефеката који ће оживјети лик тог америчког глумца, потврдила је продукцијска кућа “Магиц Цитy Филмс”, преноси Н1.

BUKA portal / 07. новембар 2019

Foto: Flickr

 

У дугометражном филму чије снимање ускоро почиње, “Финдинг Јацк”, та нова верзија Джејмса Дина, погинулог 1955. године, имаће улогу Рогана, прецизира сајт Тхе Холлywоод Репортер.

“Магиц Цитy Филм” сарађује на том пројекту с две компаније које се баве специјалним ефектима, канадском “Имагине Енгине” и јужноафричком “МОИ Wорлд Wиде”.

Према Холлywоод Репортер-у, филм ће користити технологију “фулл бодy” која ствара слику неке особе на основу архивских фотографија и видео снимака.

“Магиц Цитy Филмс” се упустила у тај пројект јер има сва права коришћења лика Джејмса Дина која је купила од глумчеве породице.

“Породица то доживљава као његов четврти филм, који никада није успео да сними”, рекао је Антон Ернст, један од покретача “Магиц Цитy Филмс” и коредитељ филма уз Тати Голих.

“Нећемо разочарати његове фанове”, обећао је.

Джејмс Дин је умро 30. септембра 1955. у саобраћајној несрећи у 24. години, када је својим “Поршеом” ударио у други ауто на калифорнијском путу близу места Шолам.

Глумио је у три филма – “Бунтовник без разлога”, “Источно од раја” и “Див” (1956), а за два последња био је номинован за Оскара.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.