Елон Муск званично је најбогатији човјек на свијету

Елон Муск скинуо с трона Јеффа Безоса и постао најбогатија особа на свијету

BUKA portal / 08. јануар 2021

 

49-годишњи извршни директор Тесле скинуо је с трона власника Амазона Јеффа Безоса и постао најбогатији на свијету, с нето вриједношћу од преко 185 милијарди долара, саопштио је ЦНБЦ.

Повећање цијене дионице Тесле прогурало га је поред Јеффа Безоса, који је био најбогатија особа од 2017. године, а тренутно вриједи око 184 милијарде долара.

“Мусков пораст богатства током протекле године означава најбржи успон на врх листе богатих у историји – и означава драматичан финансијски заокрет за славног предузетника”, извјештава агенција. Започео је 2020. са око 27 милијарди долара, што га чинило једва једним од 50 најбогатијих људи.

Старији тwеет прикачен на врх његовог феед-а понудио је увид у његове мисли о личном богатству.

“Отприлике половина мог новца намијењена је за помоћ проблемима на Земљи, а половина за помоћ у успостављању самоодрживог града на Марсу како би се осигурао наставак живота (свих врста) у случају да Земљу погоди метеор или Трећи свјетски рат”, стоји у тексту.

Безос је такође доживио повећање богатства током протекле године. Пандемија корона вируса донијела је профит Амазону, због веће потражње за интернет трговином и услугама рачунарства у облаку.

Међутим, дао је 4% удјела у послу својој бившој супрузи МацКензие Сцотт након што су се развели, што је помогло да га Муск претекне.

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.