Ево како можете дознати ко гледа ваше профиле на Фацебооку и Инстаграму

МНОГИ од нас вољели би знати тко потајице гледа наше профиле на друштвеним мрежама. Они који се не желе скривати, лајкат ће и коментирати ваше фотографије и објаве, но постоје они који вас прате свакодневно, но не желе вам то дати до знања. Постоје неки алати којима то ипак можете дознати, а неки од њих прецизнији су од других.

Index / 05. фебруар 2018

Фацебоок

Огроман број сумњивих апликација које обећавају да ће вам показати тко све гледа ваш профил доказује колико то питање људе занима и колико су неки очајни у настојањима да дознају тко им гледа профил.

На жалост, Фацебоок не допушта да његови корисници сазнају тко им гледа профил, но постоји једно мјесто на тој мрежи гдје можете видјети тко вас сталка. То су Фацебоокове Сториес, за које постоји листа оних који су их погледали, а коју само ви видите.

Осим тога, ако сте допустили да вас људи прате, моћи ћете видјети оне који редовито прате ваше објаве, а не желе постати ваш пријатељ на Фацебооку. Тко су ону можете открити тако да одете на попис пријатеља и изаберете "Фоллоерс".

Титтер

Ова друштвена мрежа посвећенија је догађајима и мишљењима, а мање приватним фотографијама и активностима па сталкање на њој није толико битно као на Фацебооку.

Ако вас свеједно занима тко прати ваше објаве на Титтеру постоји метода да то отприлике дознате. Титтеров Аналтицс Дасхбоард пружа вам низ информација, попут успјеха појединих теетова, броја кликова на линкове које сте објавили, спол, локацију, доб и интересе људи који су реагирали ваше постове, но тако нећете дознати тко вас точно сталка.

Инстаграм

Као код Фацебоока, увид у то тко вас сталка пружит ће вам Инстаграмове Сториес. Поред сваке своје приче добит ћете листу корисника који су је погледали, без обзира на то пратите ли се на Инстаграму или не. Ако свој профил закључате, ваше приче моћи ће видјети само ваши пријатељи, но ако га оставите јавним моћи ће их погледати тко год жели.

Снапцхат

Као што већина људи зна, Фацебоокове и Инстаграмове приче обична су копија Снапцхата, који је неко вријеме био најсекси друштвена мрежа. Он је и покренуо тренд приказивања људи који су погледали поједини видео. Осим тога, кориснике је обавјештавао и кад би други сцреенсхотали њихове снимке.

ЛинкедИн

Свим овим мрежама ЛинкедИн је потпуна супротност. Нјена опција "хо’с Виеед оур Профиле" богом је дана свима који желе знати тко гледа њихово профил. Мало је незгоднија кад ви желите сталкати некога, али и за то постоји рјешење. Корисници не могу видјети имена људи који су профил посјетили у приватном моду, чак и ако за то плате. Такођер, сталкати друге без откривања свог идентитета могуће је тако да у "Профиле Виеинг Оптионс" изаберете опцију "Анонмоус ЛинкедИн Мембер", но тад ни ви неће видјети идентитет људи који су сталкали ваш профил.

 

 

Инде

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.