Ево како можете очистити иПхоне без страха од оштећења

Процедура је једноставна, учинковина и што је најбоље - неће ни на који начин нанијети штету вашем скупоцјеном мобилном уређају.

BUKA portal / 26. мај 2019

 

Повремено чишћење вашег иПхонеа јако је добра навика из више разлога: За почетак, телефон вам не изгледа прљаво, а добро дође и неколико хигијенских бенефиција попут мањка бактерија и нечистоћа које вам могу нарушити здравље ако уређај цијело вријеме прислањате на лице. Коначно, ако сте уређај залили текућином, хтјет ћете га очистити чим прије зато јер постоји шанса да неће радити - поготово ако није водоотпоран, пише тпортал.

Подсјетимо, сви уређаји од иПхонеа 7 до данас имају уграђену неку врсту заштите од прашине и воде те се и даље могу оштетити текућинама и честицама - поготово ако се оне завуку у улаз за Лигхтнинг кабел и одједном почну узроковати губитак контакта при пуњењу.

Како очистити моделе од иПхонеа 7 до данас

За почетак извадите уређај из маскице и искључите га. Након тога одспојите слушалице или лигхтнинг жицу и њежно водом навлажите крпицу без влакана. Благо обришите телефон без превише притискања те га након тога једноставно осушите другом крпицом.

Ако имате старији иПхоне који није отпоран на воду, водите рачуна о додатном улазу у који прикључујете слушалице и покушајте га чим боље очистити од вишка влаге сухом крпицом. Ако имате старије моделе, при чишћењу вам може помоћи и мало медицинског алкохола којим можете очистити малу ладицу за СИМ картицу. Водите рачуна да овдје нипошто не говоримо о чишћењу унутрашњости уређаја.


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.