Европска ноћ истраживача Босне и Херцеговине 2019: Стварајмо нове прилике у најзабавнијој научној ноћи у Европи!

Европска ноћ истраживача, уз слоган „ЛЕТ'С СТЕАМ! Стварајмо нове прилике!“ поново стиже у БиХ 27. септембра 2019 у 17:00 сати! Ово је осма година сада већ традиционалног фестивала науке и истраживања, који се обиљежава у преко 350 градова широм Европе.

BUKA portal / 16. септембар 2019

 

Наш стваралачки тим вриједно ради како би и ове године посјетитељима широм Босне и Херцеговине понудили богате забавне садржаје те створили прилике да вам приближимо науку и истраживање, представимо научна достигнућа и иновације и подстакнемо вашу машту различитим интерактивним експериментима, презентацијама, квизовима, пројекцијама и забавним играма за све узрасте.

Стално растемо, па ће тако и ове године још већи број грађана моћи нам се придружити у девет бх. градова – Бањалуци, Бијељини, Брчком, Горажду, Коњицу, Мостару, Сарајеву, Тузли и Требињу. Дођите и придружите се друштву од преко милион радозналих људи који истовремено у једној ноћи славе науку широм Европе! Будите дио европске ноћи истраживача и стварајте нове прилике заједно са нама!

Улаз на фестивал и сви садржаји су бесплатни за посјетитеље свих узраста. Понесите само осмијех и бескрајно много радозналости!

Овом приликом позивамо и све заинтересоване институције, организације, фирме и појединце који се баве образовањем, науком, истраживањем и иновацијама да се пријаве за учешће у Ноћи истраживача  у било којем од девет градова. Свој рад можете представити кроз наше традиционалне садржаје као што су научни сајам, научни кутак или такмичење за средње школе, у оквиру кога ће се посебно цијенити идеја, иновативност, креативност и оригиналност.

Радове, пројекте и презентације можете пријавити на конкурс за званично учешће средњих школа, институција, организација, фирми и појединаца у Ноћи истраживача БиХ 2019, који је отворен до понедељка 23. септембра 2019. године, а преко наше странице www.ноцистразиваца.ба. Такођер, уколико желите да будете дио нашег сјајног тима волонтера пријаву можете послати преко наведене странице најкасније до петка, 20. септембра 2019.

Тачне локације и програм дешавања, као и сви детаљи учешћа и критерији за пријаву на конкурс такмичења за средње школе бит ће објављени на www.ноцистразиваца.ба, а можете нас пратити и на Фацебооку @НоцИстразивацаБиХ и Инстаграму @БиХНоцИстразиваца.

Европску ноћ истраживача у Босни и Херцеговини заједничким снагама реализује конзорциј сачињен од Тидеа д.о.о. Бањалука, Удружења БАЛКАНФИЛМ и Института за хидротехнику д.д. Сарајево (ХЕИС).

За више информација: www.ноцистразиваца.ба
       


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.