Фацебоок има нову апликацију која би вам се могла свидјети

ШИРЕЊЕ ОПЦИЈА

BUKA portal / 28. мај 2020

Посљедња у низу експерименталних апликација компаније Фацебоок корисницима доноси могућност групних разговора, а у питању је производ који је понио име ЦатцхУп.

 

У питању је моменат који олакшава планирање разговора са породицом и пријатељима, па корисник може да постави статус који осталима даје до знања да је спреман за разговор. Позиву након тога може да се прикључи до осам саговорника, а ту су и групе у оквиру којих разговор може да крене након само једног клика.

 

Као што је то случај и са неким другим Фацебоок апликацијама, заинтересованима неће бити неопходан налог на друштвеној мрежи да би могли да користе ЦатцхУп, будући да апликација функционише само на основу телефонског именика. У подешавањима може да се одреди који корисници могу да се прикључе неком разговору, тако да је процес безбједан од непожељних саговорника.

 

Фацебоок је на ЦатцхУп апликацији почео да ради још прије пандемије, али се за изолацијом потреба за апликацијама за комуникацију само повећала, тако да је развој значајно убрзан. Истиче се да је апликација најпогоднија за оне који не уживају у томе да се константно излажу видео позивима, па се очекује озбиљан број корисника којима за комуникацију није неопходан визуелни моменат, и који уживају у старомодним телефонским разговорима.

 

(Енгадгет, НН


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.