Фацебоок има нову апликацију! За неке је помало досадна, али са једном јако чудном опцијом

Фацебоок је лансирао нову апликацију под називом Тхреадс или тачније Тхреадс Фром Инстаграм. Како име сугерише, ријеч је о Инстаграмовом спин оффу чија је примарна улога дијељење фотографија и порука са блиским пријатељима.

BUKA portal / 05. октобар 2019

Иако је Фацебоок у оквиру Инстаграма већ представио опцију Цлосе Фриендс која дозвољава дијељење садржаја попут прича са блиским, одабраним људима, одлучено је да се на бази тога креира одвојена апликација.

Дакле, Тхреадс пружа могућност дијељења фотографија, прича и порука са блиским пријатељима, али наводно пуно брже и ефикасније него што то чини Инстаграм. Тхреадс допушта да из корисничког интервејса за фотографисање једним кликом одаберете особу с којом желите подијелити садржај.

Тхреадс је апликација фокусирана на камеру, али критичари сматрају да је изведба сиромашна, готово досадна и да постојеће опције не оправдавају градњу одвојене апликације.

Како наводи АндроидАутхоритy, апликација нема подршке за таговање, ГИФ-ове, анкете, питања и слично. Камера не дозвољава бумеранг опцију као што то чини Инстаграм, али постоје наљепнице и емотицони.

Наравно, Фацебоок увијек надограђује своје апликације, па је могуће да ће Тхреадс постати занимливији.

Ту је још једна критика, а везана је за помало чудну опцију Ауто Статус. Наиме, ако је она укључена, ваши блиски пријатељи добијат ће информације о вама иако их не шаљете. Рецимо, уколико се ваш уређај не помјера или не користи неко вријеме, пријатељи ће добити ваш статус "Цхиллинг" што би у слободном пријеводу значило "Одмарам". Такођер, уколико сте ван куће дуже вријеме, једном када се вратите, апликација ће без ваше интервенције јавити пријатељима да сте стигли дома.

Ако се константно крећете у једном те истом маниру, рецимо од посла до куће, од куће до факултета и слично, Тхреадс ће и о томе обавијестити ваше пријатеље. Ту су и обавјештења "У шопингу сам", "На плажи сам" и слично.

Ауто Статус стога има моћ да прикупља информације о вама и дијели их вашим пријатељима без вашег посебног одобрења, осим чињенице да опција захтијева активацију. У преводу, Тхреадс, а тиме и Фацебоок, могу знати, оквирно, гдје сте и шта радите.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.