ФАЦЕБООК СТАТУС О КОЈЕМ СЕ ДАНАС ПРИЧА 'Задњи чавао у лијес овог друштва закуцат ће интелектуалци који шуте'

Бјесомучна препуцавања квазиљевице и квазидеснице, која попут рака из дана у дан трују наше друштво, дозлогрдила су Загрепчанки Мирели Шпањол Марковић, која је о свему што нам се протеклих дана догађа и чему свједочимо, објавила подужи статус на Фацебооку.

100posto.hr / 08. септембар 2017

 У њему се подједнако обрушила на фашисте и антифашисте, предсједницу РХ, опорбене политичаре као и на инертног премијера који ни у најгорим ситуацијама не показује ни труна емпатије. 

 

Нјезин статус преносимо у цијелости: 

 

Ја баш нисам љубитељ пљувања и негативе. То што не шизим сваки дан на ово што се догађа у друштву не значи да ме није брига. Само мислим да нема смисла ригати ватру сваки дан. Престане бити информативно, и човјек се сам отрује негативом. Али данас ћу рећи. Углавном директан повод је што сам синоћ сам након дуго времена гледала Отворено цијелих 15 минута. Одвратно је то што се успије изговорити у јавни простор ове земље. Без икакве одговорности за изговорену ријеч. Без одговорности телевизије око тога која људе и вриједности промовирају.

 

Задњи чавао у лијес овог друштва закуцат ће интелектуалци који шуте. Који шуте кад на свим телевизијама приказују шачицу профашистички расположених кретена који представљају дно дна овог друштва како на Цвјетном протестирају против нечега што уопће не разумију а даје им се простор као да су малтене открили лијек против рака. 

 

Понашање водећих политичара ове земље испод је разине пубертетског шепирења које барем има своју хормонално оправдање. Али које оправдање има Хасанбеговићево малоумно разметање репликом једне плоче која носи симбол једног времена? Није ли то ругање цијелој повијести ове државе? Шамар једној генерацији наших дједова, очева и нас самих, израслој на антифашистичкој прошлости и часној борби ове земље против фашизма?

 

Кад смо престали говорити о вриједностима?

Али тај начин - понашање, садржај и говор тијела овог човјека није спојиво с понашањем нормалне одрасле особе. На страну сад његови ставови, али човјек има дијагнозу. Нити то није проблем, него је проблем што се те вриједности и то понашање приказују на свим каналима опћег информирања као релевантна вијест, проблем је то што је тај човјек био министар КУЛТУРЕ и што мислимо да је довољно да се томе САМО ругамо. 

 

Надаље, понашање предсједнице која се насмијешено слика на кршу Корната, мјесту највеће цивилне трагедије хрватског народа показује потпуно непоштивање простора на којем се налази, као и несвјесност колико је небитно како ће испасти на фотографији. Јер је испала накарадно. 

Премијер који о пожару говори као да најављује долазак Давида Цопперфиелда а не природну опасност која је похарала пола Хрватске.

Гдје је тим људима емпатија? 

 

Вриједности, кад смо престали говорити о вриједностима? Што то промовирамо, јесмо ли довољно учинили ако се само ругамо? Постали см одруштво циника, ојађених разочараних или још горе еутаназираних биљака којима јејидни начин борбе сарказам. Што ради полиција, државно одвјетништво, што раде медији, што раде интелектуалци, што раде опинион макери? 

Хоће ли нетко коначно ставити некоме лисице на руке и затворити луђаке у луднице? А не 70 година након 2. свјетског рата банализирати и оправдавати фашистичке симболе? Премјештати их из Јасеновца у Новску?!! Без коментара? 

 

Коначно, да не изоставим немуштост вође највеће опозицијске странке или било којег политичара да се јасно, достојанствено и с тежином супростави овој моралној пропасти друштва.

Одвратно је то што смо учинили вриједностима овима земље и којим људима смо дозволили право одлучивања. 

Да цитирам великог Владу Готовца: "И када бих морао бирати хоћи ли са страшилима овима живјети или с вама умријети, изабрао бих смрт."

Чини се да смо изабрали полагану, мучну и болну моралну смрт. 

 

Одвратно и неопростиво.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.