Фацебоок уклонио чак 2,2 миљарде лажних профила

Фацебоок је у прва три мјесеца 2019. године угасио чак 2,2 милијарде лажних профила, што представља нови рекорд компаније.

BUKA portal / 24. мај 2019

 

Тај број је само мало мањи од 2,38 милијарди стварних активних корисника на Фацебооку. Успоредбе ради, Фацебоок је у претходном кварталу угасио 1,2 милијарде лажних профила те 694 милиона лажних профила између октобра и новембра 2017. године, пише ЦНН.

Фацебоок је рекордне податке објавио у четвртак у склопу редовног извјештаја који ће се ускоро презентирати знатно чешће - четири пута годишње, умјесто два пута, а укључиват ће и Инстаграм.

"Здравље дискурса је једнако важно као и финансијски извјештаји. Разумијевање присутности штетног садржаја помоћи ће владама и компанијама да се боље носе с тим проблемом. Вјерујем да би сваки већи интернет сервис требао урадити ово", рекао је Марк Зуцкерберг, директор и оснивач Фацебоока.

Како се наводи, Фацебоок детектује од 11 до 14 проблематичних фотографија од њих 10.000, а нарушавају се углавном правила о сексуалном садржају.

Према доступним подацима, Фацебоок је од јануара до марта морао интервенисати на 19,4 милиона садржаја.

Фацебоок истиче да је побољшао борбу против говора мржње. Наводи се да 65,4 посто случајева уклањају сами радници Фацебоока и прије него садржај буде пријављен.

Клиx


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.