Фацебоок уводи велику промјену која ће многима "олакшати живот"

Челници Фацебоока су за магазин “ТецхЦрунцх“ потврдили те наводе.

BUKA portal / 03. септембар 2019

Челници друштвене мреже Фацебоок размишљају да укину приказивање броја особа које су реагирале на објаве корисника, а све како би помогли корисницима који се лоше осјећају када им објава не добије жељени број “лајкова“.

Портал “ДигиталТрендс“ објавио је извјештај о посљедњим истраживањима друштвених мрећа и наводи како се Фацебоок спрема да тестно укидање бројача лајкова примијени на апликацији Андроид.

Челници Фацебоока су за магазин “ТецхЦрунцх“ потврдили те наводе.

И први човјек Фацебоока Марк Зуцкерберг је прије неколико мјесеци изјавио како му је жеља да корисници мање воде бригу о броју реакција на њихове објаве, а да више раде на повезивању с другим корисницима.

Утрка за пажњу на друштвеним мрежама у протеклих неколико година је тренд који има негативан одраз на ментално здравље људи, а посебно адолесцената.

Професор психологије са Универзитета у Сан Диегоу Јеан Тwенге је прије двије године објавио рад у којем указује на велику раст броја адолесцената који дневно минимално пет сати проводе на друштвеним мрежама и упозорава да је та категорија и 70 пута склонија самоубилачким мислима од омладине која на друштвеним мрежама дневно проводи до сат времена.

Резултати Тwенгеовог истраживања показали су да расте и број адолесцената који се осјећају очајно и безвољно. Тај проблем је нешто израженији код женске популације.


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.