Фасцинантно: Нова реклама компаније Тесла Моторс у којој је наратор сам Никола Тесла!

Тесла Моторс тежи да циљеве своје компаније у потпуности усклади са визијом Николе Тесле.

Buka / 10. фебруар 2016

Познат прије свега као изумитељ измјеничне струје, Никола Тесла је један од најпотцјењенијих великих умова 19. и 20. вијека. Поред тога што је био изумитељ, Тесла је био и невјероватан футуриста. Компанија Тесла Моторс његује исти дух, као што се може видјети из ове величанствене рекламе.

Реклама приказује контраст између времена у којем је живио Никола Тесла и времена у којој ми данас живимо. Кроз Теслину нарацију (уз помоћ Јонатхана Давида Диона), реклама савршено сумира његова предвиђања за будућност – о напуштању нафте и угља и њихову замјену чистијим алтернативним енергијама. Тесла Моторс тежи да циљеве своје компаније у потпуности усклади са визијом Николе Тесле, обзиром да своје постојање дугују управо револуционарном уму Николе Тесле.

 

 

 

Заправо, Никола Тесла је заслужан за многе ствари које данас узимамо здраво. Неке је покушао сам изумити, док су друге остале закључане у његовом уму и само су кратко  забиљежене на папиру. Тесла је, вјеровали или не, предвидио и паметне телефоне које данас користимо, предвиђајући да ћемо путем телевизије и телефона гледати и слушати једни друге једнако савршено као и лицем у лице, упркос удаљености од хиљаду и више миља, а инструменти помоћу којих ћемо моћи то да радимо стаће нам у џеп.

Тесла је био свјестан и револуционарног значаја алтернативних енергија у односу на нафту и угаљ. Иако још увијек нисмо престали користити фосилна горива, популарност алтернативних енергија све више расте, нарочито зато што расте њихова ефикасност, док им цијена пада. Надајмо се да нас Тесла Моторс води у будућност у којој ће се остварити визије Николе Тесле. Будућност у коју вриједи вјеровати!

 

Приредила Милица Плавшић, БУКА 

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.