Фестивал позоришта за дјецу у Бањалуци: На програму представе из Бугарске и Италије

Данас у Дјечијем позоришту РС

BUKA portal / 09. октобар 2019

Foto: Priča o čovjeku i njegovoj sjenci

 

У сриједу, 9. октобра са почетком у 10.00 и 12.00  Државно луткарско позориште из Варне изводи представу ЦИПОЛИНОВЕ АВАНТУРЕ у режији Бисерке Колевске. Свила Величкова је аутор сценографије и лутака, а Нелко Коларов музике. Улоге су припале Бојану Стојанову, Ивану Шумарову, Красимиру Добреву, Евгенији Василевој, Елици Данаиловој, Диани Стајковој, Емилији Петковој, Гергани Господиновој, Тањи Зековој, Марији Томовој и Борису Коеву.

Омиљени ликови Ђанија Родарија оживљавају на сцени луткарског позоришта и воде нас у пространи лавиринт у башти поред Замка. Тамо ћемо заједно са Циполином – Маленим Луком, прескочити ограду и упознати Малу Грофицу Вишњу. А гдје ћемо упознати Лорда Парадајза, Војводу Мандарину, Барона Наранджу и остале јунаке сазнаћемо ако будемо дио дивне, поучне приче „Циполинове авантуре“ која је по први на позоришној сцени. Звучи невјероватно, зар не?

Представа се препоручује најмлађој позоришној публици, односно дјеци узраста од три године.

Луткарска радионица са Зијахом Соколовићем заказана је за 11 часова на Малој сцени Дјечијег позоришта РС док публику на Великој сцени у 17 часова очекује представа ПРИЧА О ЧОВЈЕКУ И ЊЕГОВОЈ СЈЕНЦИ Театара „Активни састојак“ из Италије. Аутор и редитељ представе је Ђузепе Семераро, а музике Леоне Марко Бартоло. У представи играју Ђузепе Семераро, Дарио Кадеи и Леоне Марко Бартоло.

Динамика између човјека и црног несташног лика је једноставна, живахна и иронична прича о вјечној борби између добра и зла, живота и смрти, таме и свјетлости, љубави и мржње. Ово је представа без ријечи, за публику  од шест и више година, о привидној немогућности помирења тих вјечних супротности потпомогнута вражјим, креативним изумима музичара који обликује сцене ритмом, шумовима и звуковима.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.