Фифа због вируса корона увела ново правило. Ступа на снагу одмах

ОДБОР за доношење ногометних правила (Ифаб) у петак је одобрио увођење пет умјесто досадашње три замјене играча, а ова привремена одлука ступа на снагу одмах, у заједничкој су објави за медије изнијели Фифа и Ифаб.

BUKA portal / 08. мај 2020

"Свакој момчади бит ће допуштено на утакмици извести пет замјена, уз могућност још једне замјене ако се играју продужеци", наводи се у приопћењу Фифе.

Привремени амандман на чланак 3. у правилима ногометне игре моћи ће бити примијењен у свим лигама које настављају с натјецањима након станке изазване пандемијом болести цовид-19.

Револуционарна одлука

Национална првенства покушат ће се завршити у року, што значи да би се након дугог раздобља без тренинга или само уз индивидуалне тренинге ногометаши вратили на травњаке и играли у ритму од три или четири утакмице тједно. 

Натјецања која буду примјењивала тај амандман могу га користити до краја ове календарске године, а није искључено ни да се пракса настави. 

Међународни ногометни савез и Ифаб ће до тада одлучити хоће ли се опција с пет могућих замјена на утакмици наставити примјењивати до краја 2021., што укључује и Еуропско првенство које је требало бити одржано ове године, а одгођено је за сљедеће љето.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.