Француски амбасадор на рапорту код Комшића: Шта је саопштено након састанка

Предсједавајући Комшић је истакао да Босна и Херцеговина успјешно учествује у борби против тероризма и екстремизма, чему могу свједочити и оцјене партнерских земаља.

FENA / 08. новембар 2019

редсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић примио је данас амбасадора Републике Француске у Босни и Херцеговини Гуиллаумеа Роуссона којега је упознао о тачним подацима којима располажу БиХ  и партнерске земље о броју особа које су се налазиле, или се још налазе на страним ратиштима, те о броју погинулих, процесуираних, као и о тачном броју жена и дјеце.

Предсједавајући Комшић је истакао да Босна и Херцеговина успјешно учествује у борби против тероризма и екстремизма, чему могу свједочити и оцјене партнерских земаља.

Предсједавајући Комшић упознао је такође амбасадора Роуссона да је учествовање у страним оружаним формацијама кривично дјело по бх. законодавству, те о тачном броју до сада процесуираних повратника са страних ратишта.

Осим тога предсједавајући Комшић је истакао и то да у Босни и Херцеговини нема терористичких напада.

Предсједавајући Комшић поновио је позив предсједнику Републике Француске Еммануелу Мацрону да посјети Босну и Херцеговину, а који му је недавно упутио члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Джаферовић,  те да се лично увјери какво је стање, између осталог, и у овој области у Босни и Херцеговини.

На крају, предсједавајући Комшић поновио је да је Босна и Херцеговина свјесна опасности глобалног тероризма и потпуно посвећена порби против тог зла, те да у том смислу Република Француска, као и остале земље које су погођене тероризмом, могу рачунати на подршку Босне и Херцеговине, саопћено је из Предсједништва БиХ.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.