Француски маратон на којем тркачи пију вино и једу сир

Ако ћемо искрено, нико не воли трчање. Напорно је, досадно...једноставно постоје бољи начини да проведете своје вријеме.

BUKA portal / 19. мај 2019

Foto: Getty Images

Маратон је традиционално једна од најисцрпљујућих спортских дисциплина гдје је потребно много истрајности. Међутим, Маратхон ду Медоц у Француској нуди тркачима прилику да пију вино и једу сир колико год желе.

Стаза води учеснике кроз винограде и домаћинства, а ту су и два дворца.

Међутим, поред стандардних штандова са водом гдје се тркачи могу освјежити, на стази се налазе и штандови са вином и сиром.

Поред тога, овај маратон је необичан по томе што су тркачи обучени у необичне костиме.

Сваке године, хиљаде учесника обуче своје најбоље рухо - било да су у питању костими у облику боца вина, викиншка одјећа или костим ванземаљца, а најбољи костим осваја награду.

Тркачи имају  6.5 сати да заврше трку, што је довољно времена да се ужива у прелијепим пејзажима и којој чашици.

Иако звучи забавно, треба имати на уму да је то ипак маратон и да је стаза дуга око 40км, тако да ипак треба бити умјерен са конзумацијом алкохола ако желите да стигнете до циља.

И није све у алкохолу. Трка на југоистоку Француске је савршена прилика да се ужива у дивним предјелима, историјским мјестима и музици која се уживо изводи дуж стазе.

Награда за побједнике у мушкој и женској категорији је домаће вино у количинама еквивалентним њиховој тјелесној тежини. Прва три мјеста добијају и по сандук врхунског вина.

Трка се одржава 7. септембра.

Више фотографија погледајте на www.тхинкингхуманитy.цом


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.