Француски писац (51) изјавио: Не могу да волим жену од 50 година!

Друштвене мреже су се усијале. Жене су почеле да шаљу фотографије својих затегнутих тела писцу захтевајући извињење

BUKA portal / 11. јануар 2019
Француски књижевник и редитељ нашао се очекивано на мети критика након што је рекао да не би био способан да воли жену која је старија од 50 година.
 
 
Наравно упркос чињеници да је и сам 50-годишњак. Јан Моа је за магазин Марие Цлаире рекао да су му жене те доби превише старе.
 
“Више ценим и волим млађа женска тела, то је све. Није јако компликовано. Тело 25-годишње жене је чудесно. Тело 50-годишње жене није нимало чудесно,” рекао је.
 
Његови коментари су, наравно, изазвали низ бесних реакција на друштвеним мрежама. Француска комичарка Мариа Фолис нашалила се на Твитеру да с обзиром на своју доб (ускоро ће напунити 49) има још само годину и 14 дана како би спавала с књижевником.
 
 
 
Један корисник Твитера се наругао писцу рекавши да су жене старије од 50 вероватно осетиле олакшање и одахнуле. Други га је питао:
 
“Могу ли вам и жене млађе од 50 бити невидљиве, молим вас?”
 
Неке жене, старије од 50 година, изазване његовим коментаром објављивале су своје фотографије показујући невероватно згодна тела, пише ББЦ.
 
Новинарка Колумбе Шнек, која се иначе бави пливањем, објавила је (и касније обрисала) фотографију своје задњице уз опис:
 
 
“Ево, дупе жене старе 52 године. Какав си ти имбецил, немаш појма шта пропушташ…”
 
Неки корисници су само поделили фотографије холивудских дива попут Хале Бери и Дженифер Анистон, које су у тим годинама, а изгледају боље од многих млађих колегица.
 
Француска комичарка Ен Руменоф критиковала га је на радију истичући да ни љубав ни секс нису само “чврста задњица”, већ повезивање двоје људи.
 
“Надам се да ће једног дана пронаћи срећу,” додала је.
 
Једна коментаторка је на друштвеним мрежама можда најбоље сумирала одговоре коментаром:
 
“Жене старије од 50 година, апсолутно није брига за то.”
 
Моа је књижевник, редатељ и водитељ који је за свој рад већ примио низ награда. Али, познат је и по изазивању контроверзи својим коментарима. Интервју који је дао за Марие Цлаире, привукао је критику и због коментара на рачун забављања с Азијаткињама, посебно “Корејкама, Кинескињама и Јапанкама’.
 
“Можда је то жалосно и дискриминирајуће према женама с којима излазим, али азијски тип жена је довољно богат и велик да ми није непријатно,” рекао је.
 
Мое је одговорио на критике рекавши да није одговоран за свој укус:
 
“Свиђа ми се онај ко ми се свиђа и не морам одговарати пред судом о укусима. Ни 50-годишње жене мене не воле. Обично имају паметнијег посла него да се друже с неуротичаром који по цео дане пише и чита. Није лако бити са мном.”
 
стил.курир.рс

Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.