Главна државна тужитељка као СТАНД УП комичарка

Главна државна тужитељка Гордана Тадић давала је смијешне и за комисију небитне изјаве.

Slađan Tomić / 15. октобар 2020

 

Већи дио сједнице Привремене истражне комисије Парламента БиХ прошао је с подсмијехом присутних  посланика и новинара. Главна државна тужитељка Гордана Тадић давала је смијешне и за комисију небитне изјаве.

Тако је Гордана Тадић причала како је мајка доктора наука, како ће ускоро постати бака и сличне нереферентне изјаве, које немају никакве везе с функцијом коју обавља.

“Што се тиче перцепције јавности, ја сам прије свега грађанин ове земље, мајка, супруга, ускоро бака. Пратим портале, врло сам информирана особа. Можда сам најинформиранија особа у БиХ”, казала је Тадић. Практично тешко могуће, осим ако Тадић, умјесто радом на предметима, радно вријеме попуњава праћењем медијских садржаја.

Она је у одговору на питање о предметима Драгичевић и Мемић употријебила термин "преминули", на што су реаговали чланови комисије, питајући је да ли је требало да користи други израз.

Умјесто извињења, казала је да “не треба улазити у ове ствари, јер једна ријеч може све промијенити”.

Дакле, ако нешто не знамо, не треба на томе ни да радимо, већ треба бјежати од тих предмета? Говорећи о притисцима и пријетњама, казала је да “сваком жели добро, све најбоље у животу”. Иако БиХ предњачи у корупцији, Тадић се није хвалила ријешеним предметима високе корупције него опремом.“Једна смо од најопремљенијих институција, многи у регији нам завиде.”

Тадић је посланицима казала и како су државни тужиоци мање плаћени од њих, те да примају плату од 9.000КМ. Реаговао је предсједник Привремене истражне комисије Дамир Арнаут, који је казао да није истина да је њихова плата 9.000КМ. Тадић је рекла да су грађани незадовољни и радом парламентараца.

Њој је одговорио и посланик СДС-а и члан Комисије Драган Мектић, казавши да је "страшно" што је изјавила да им је плата 9.000 КМ. "Каже, имамо веће плате од тужилаца. Нормално да имамо веће плате, ми смо највећи законодавни орган у држави. Нас је народ бирао, вас није. И да је правде, ви не би били ту”, казао је Мектић.

Тадић је, нимало прикладно функцији коју обавља, одговорила “да је правде, видјећемо на изборима”. 

Тако је сједница Комисије, која је више личила на цомедy схоw, завршена, а умјесто оштрих посланичких питања, чула су се углавном млака, недовољно храбра и провокативна питања. 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.