"Глуми фрајера, има 33 године, живи са родитељима, трећа година неког факултета у Мостару, 15 година студира. И такви ми причају о лошој ситуацији у држави"

Можда вам име Амира Сидрана не звучи тако познато, али сигурно је да његова животна прича најбоље осликава стање кроз које пролазе млади људи у БиХ.

BUKA portal / 10. јануар 2020

Као велика већина младих из наше земље и Амир је прије десетак година одлучио напустити БиХ, јер су га, како нам је рекао, животне околности на то приморале. 

Његова дестинација био је Дубаи. Многи ће рећи да тамо паре расту на грани, али нажалост, није тако. Наш саговорник то најбоље зна.

На почетку је био обични помоћник конобара у једном од ресторана у Дубаију. Ипак, радом трудом и сналажљвошћу појединим тренуцима, временом је успио напредовати до статуса менаджера једног од најугледнијих свјетских хотела.

Можда звучи невјероватно, али Амир се са породицом након неколико година проведених у Дубаију вратио у БиХ. 

У видео прилогу за Соурце портал између осталог каже : " Сада када изађеш на улицу, станеш на семафор, окренеш се око себе видиш 4-5 аута од 100.000 КМ, има 6 аута од 70 до 80.000, имаш 20 аута од 35-40.000. Треба бити реалан, нигдје се више пара није направило него у задње двије године у Босни. Толико су Арапи пара донијели, е сада смо ми тај народ неваљају нам Арапи, неваљају нам ови, нама нико неваља. Има једно супер питање које свако себи треба поставити. Ево замисли сада сутра се пробудиш И није предсједник државе ко је предједник Бакир, Комшић, Джаферовић..., није начелник општине ко је начелник сада, није дирецтор болнице ко је дирецтор болнице, већ су све људи које си само могао замислити и поставити их на ту позицију. Замисли да је све тако и шта би ти урадио. Ти би устао, обуо исте ципеле, отишао у исти кафић на кафу, одиграо листић у истој кладионици, отишао на исти посао, када се враћаш вратио би се истим путем, попио кафу гдје пијеш, теби се ништа неби промијенило. Ти мораш бити промјена коју желиш да видиш, ти нешто промјени. Неможемо само причати! Фрајеру 33 године, живи са родитељима, трећа година неког факултета у Мостару, 15 година студира и он прича неваља ситуација у држави. Шта си урадио ти лично да промјениш ситуацију”.

Цијели интервју ће ускоро бити на Соурце порталу.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.