Глупост кошта: У овом ресторану за свако глупо питање плаћате порез

"Ко пита, не скита", осим ако постави погрешно питање.У америчкој држави Цолорадо већ двадесет година послује ресторан гдје се глупо питање наплаћује додатних 38 центи.

BUKA portal / 15. јануар 2020

shutterstock

Власник ресторана Том'с Динер у Денверу је на ову смјелу, али шашаву идеју дошао како би забавио и запослене и госте, преноси УНИЛАД.

Иако ова традиција опстаје већ два десетљећа, за ресторан се прочуло недавно, када је корисник интернетске странице Реддит подијелио слику свог рачуна на којему је испод наруджбе наведено још и "једно глупо питање - $0,38".

Поред самог рачуна, купци за порез на глупо питање могу сазнати и из јеловника. Ипак, главни менаджер ресторана Хунтер Ландрy наглашава да се овај порез не наплаћује икоме из зле намјере. Они на то гледају као на пошалицу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy јонние (@јонниеб_лонг) он

 

 "Сврха је пореза да се добро забавимо. Пожељно је, у данашњем свијету, бити растерећен", истиче он, додајући да је цијена пореза варирала па је својевремено била 48 центи.

Ландрy, који је иначе нећак власника, нагласио је да особље ресторана никоме заиста не наплати овај порез и да га једино изричу столовима гдје примијете да су гости у добром расположењу, како се неко не би увриједио.

Ако је судећи по тврдњи Алберта Еинстеина да је људска глупост безгранична, ресторан ја открио уносан вид додатних прихода.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.