Гори хидроелектрана код Дубровника. Три радника заробљена унутра

Јутрос је око 9:30 сати избио пожар у Хидроелектрани Дубровник у мјесту Плат, јављају дубровачки медији.

BUKA portal / 10. јануар 2019

Foto: Libero portal

На интервенцију су изашли ватрогасци ЈВП Дубровачки ватрогасци, ДВД-ови Конавле и Жупа дубровачка те ДИП Дубровник.

Фото:Либеро Портал

Три особе су превезене у болницу с лакшим озљедама, док се за три особе још увијек трага, потврђено је Хини од равнатељице Хрватског заводу за хитну медицину Маје Грбе-Бујевић. Ватрогасци се пробијају до извора пожара, док су рониоци ушли у тунел који води до хидроелектране у потрази за три нестале особе унутар хидроелектране.

Тијек догађаја:

12:35 Хрватска ватрогасна заједница јавља како је на терену ангажирано 10 возила и 30 ватрогасаца.

12:30 Да су у хидроелектрани још увијек заробљена још три радника, потврдила је и Хрватска ватрогасна заједница на својем Фацебоок профилу. За њихов пријевоз спреман је и хеликоптер ХРЗ-а.

Текст се наставља испод огласа

12:15 Како јавља Либеро потал, директор Хидорелектране, Иво Милетић, одговорио им  је да у овој фази не смије давати информације о догађају.

12:05 Начелник полицијске управе Иван Павличевић потврдио је за Дубровачки Дневник како је девет људи било унутар хидроелектрене у тренутку када је пожар букнуо. Троје је превезено у болницу гдје им је пружена помоћ, троје људи  је добило помоћ на лицу мјеста, а за троје се још увијек трага.

11:55 У тунел хидроелектране су ушли рониоци јавља Дубровачки лист. Стигао је полицијски брод као и начелник ПУ дубровачко-неретванске Иван Павличевић.

11:45 Како је Дубровачком листу рекао равнатељ Завода за хитну медицину Луке Лулића, један тим Хитне медицинске помоћи ушао је с ватрогасцима у хидроелектрану, док су два тима испред објекта у приправности.

11:30 Како јавља Дубровачки лист, ватрогасци с терена су им неслужбено рекли како се трага за још неколико особа унутар хидроелектране. Равнатељ Завода за хитну медицину ДНЖ, Лука Лулић, рекао им је како су њихови тимови у приправности.

11:15 Према најновијим информацијама које преноси Дубровачки Дневник, троје озлијеђених у овом пожару превезени су у Опћу болницу Дубровник. Како им је потврдио равнатељ ОБ Дубровник др. Маријо Бекић три особе су се нагутале дима и тренутно су у обради. Нитко није тешко озлијеђен.

10:57 "Ситуација је доста груба с обзиром на то да се ради о заиста великом комплексу, тешко нам је пробит се до извора пожара, но пробијамо се. Вјерујем како ће се ускоро кренути с гашењем", рекао је раније за Дубровачки Дневник заповједник ЈВП Дубровачки ватрогасци Стјепко Крилановић.

 

Индеx


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.