Горко искуство подстанарке: 39 од 40 станодаваца ми је рекло да не жели никога с дјететом

Хтјела бих се захвалити човјеку који није имао ништа против дјетета. Дапаче, човјеку којем је дијете било добродошло

Večernji.hr / 06. септембар 2019

pixabay

Дубровчанка  Магдалена Радман испричала је што је све пролазила када је тражила подстанарски стан у Дубровнику. Иако га је на крају пронашла, ипак ће јој то остати горко искуство.

- Тренутно сам подстанарка, незапослена сам, а само муж ради. Са становима муку мучим годинама. Било је томе тако док сам била самохрана мајка, а тако је и сад. Супруг и ја смо телефонски окренули 40 најмодаваца. Њих 39 нам јер рекло да смета дијета. Наравно, уз стандардна оправдања да је то до 1. липња или да није дугорочно. - рекла је Магдалена за Дубровачки дневник. - Рођена сам у Дубровнику, одрасла сам ту.

Хтјела сам се одселити од својих, по струци сам његоватељица, остала сам самохрана мајка кад је мом дјетету било двије године. Кренула сам самостално у живот, а видите колико је то тешко кад нашим суграђанима сметају они који имају дјецу или којима је дијете на путу. Нисам ја ту једина. Имам пријатеље које избацују из станова због туриста, због сезоне.... - говори Радман.

Каже и да је јако потресно када те нетко одбије јер имаш дијете. - Тешко је то кад се осјећам нежељено јер имам дијете. Кад се моја обитељ осјећа нежељено. Али, борац сам и не одустајем. Тако сам на крају нашла стан из 40. покушаја. И хтјела бих се захвалити човјеку који није имао ништа против дјетета. Дапаче, човјеку којем је дијете било добродошло. - навела је Магдалена.

 

 

Вечерњи.хр


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.